KiemeltMotorokMotoros jogosítványMotorozás

Elment az önbizalmad a motoros tanfolyamon? Olvasd el a motoros csajok tanácsait!

Elestél motorral, állj fel!

Gyakran előfordul, hogy a kezdeti lelkesedés egy időre alábbhagy, amikor az ember(lánya) nekifog a motoros tanfolyamnak. A nem megfelelő hangulat, a kevés sikerélmény vagy a túl nagy motor mind-mind okozhat pillanatnyi önbizalomvesztést. Viszont jó ha tudod, hogy az érzéseiddel nem vagy egyedül. Segítünk túllendülni rajta!

Azért bírom a motoros csajokat, mert olyan együttérzőek és támogatóak. Ha tapasztalatlan, kezdő motoros fordul hozzájuk segítségért, azonnal ott vannak, és ha mást nem is tehetnek, néhány szóval, megnyugtató vagy éppen vicces gondolattal próbálják bátorítani társukat.

Az alábbi tanácsokat a Facebookról gyűjtöttem össze. Hasznos lehet, ha te is épp hasonló cipőben jársz, és nem tudsz dönteni, hogy feladd vagy inkább folytasd a motorozást. Akad köztük néhány olyan gondolat, amelyet az élet bármely más területére is alkalmazhatsz, és akár kinyomtatva kirakhatod a hűtőszekrényre, hogy soha ne téveszd szem elől az irányt.

Akkor lássuk, mit javasolnak a motorosok, ha épp elvesztetted a reményt, hogy neked valaha sikerülni fog a motoros jogosítvány megszerzése.

“Ezen mindenki keresztül ment, de piszkosul megéri küzdeni!”

“Rutinon 3x borítottam fel a motort, igaz én állásból kb. De volt egy csaj az fordulásból dobta el. Senki sem nevetett, segített neki, ha valaki tudott. Mi is megdumáltuk és ennyi. Ez nem szégyen, nem gáz. Inkább ott boruljon és tanuljon belőle többet, mint később veszélyesebb körülmény közt.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

“Az én kedves barátnőm, aki a legelső 2 tanóráján hiba nélkül profin motorozott, hatalmas önbizalomra tett szert. Aztán egyszer véletlenül eldőlt és az akkora tőrés volt, hogy utána többször eldobta, majd trening pályán és kint az utakon is.

via GIPHY

Jómagam is büszke voltam a 10 éves jogosítványomra és állva elestem nincs ezzel baj, nekem az segatett, hogy elfogadtam: igen el fogok esni, lehet. Csak bátran! Újra és újra, senki nem profin kezdte. Igen el fog esni, de fel kell állni és tovább menni lassan, biztosan, tarsasaggal. Sok sikert kivanok, lehet hogy összefutunk az utakon…”

“Szerintem mindenkinek volt ilyen ‘húzása’, nem szabad feladni! Én még a jogsi elkezdése előtt dőltem el párszor, a rutin, forgalom meglett elsőre. Utána volt egy hosszabb kihagyás (baba miatt), párszor azóta is eldőltem, mivel nem vagyok túl magas és ha rossz helyen teszem le a lábam,akkor borulás van Olyankor nyilván nem vagyok túl boldog, de emiatt nem hagynám abba az tuti. Kitartást és nézze kicsit több humorral! ”

A legnépszerűbb női motorkerékpárok

“Ez még a legjobbakkal is előfordulhat csak az tanul, aki hibázik is. Állítsd fel a motort és irány tovább sok sikert kívánok!”

“Nekem is voltak rosszabb napjaim rutin alatt. Rájöttem, hogy mindig valami más okozta… Munkahelyi stressz, magánéleti probléma… Amikor legközelebb úgy mentem oda, hogy én már pedig ügyes motoros vagyok, akkor mindig szépen sikerült minden. Csak önbizalom kérdése!”

“Ooooo hát ha mesélhetnék miket balfaszkodtam de a rutinpálya pont erre való hajrá, találkozzunk az utakon ”

“Feleségem ahányszor ment, annyiszor dőlt el. (kicsit túlozva) De a lényeg, hogy nem adta fel. Azóta pedig vígan elvisz egy 300 kilós vasat. Inkább a tanuló motoron hibázzon, mint élesben a sajáton a forgalomban. Az azért van. Kitartás ”

“Izgalomra semmi ok! A2-ből a rutinpályán, amikor megtudtam mekkora a motor súlya én is “eldobtam“ a motort. Vettem még 2 órát, mert nem voltam hajlandó vizsgázni, pedig le voltam jelentve A vizsga előtt 1 órával átestem a motoron sikerült a vizsga!

 

Nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük