HírekKultúraMotoros zene

Elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy tagja

ambrus zoltan elhunyt irigy honaljmirigyHosszan tartó, súlyos betegség után, a napokban hunyt el Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. A zenész 54 évet élt.

A zenekar július 7-én tette közzé közösségi oldalán a szomorú hírt, amely megrázta a zenei világot, s a rajongókat egyaránt.

Az Irigy Hónaljmirigy alapító tagjai között volt Zoltán, s karrierje akkor tört meg, amikor 2005-ben autóbalesetet szenvedett. A súlyos koponyasérülésből nehezen épült fel, hiszen agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, ezért sok dolgot újra kellett tanulnia.

Feleségétől 18 évi házasság után elvált, két gyermekük született. Az Irigy Hónaljmirigy 1990-es megalakulása előtt játszott a Primula együttesben, a Légióban, majd az Árkádokban.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Mirigyes korszakban paródiákat írt, s szervezőként is tevékenykedett – remek játékáról nem is beszélve. 2011-ben lépett a bandában Ambrus Zoltán helyére Csarnoki „Atom” Antal, majd később az együttes állandó tagja lett.

Zoltán 2012-ben kivált az Irigy Hónaljmirigyből, s az Alcohol zenekar gitárosa lett, illetve saját formációja a Helló, Mister!

Ambrus Zoltántól így búcsúztak egykori zenésztársai: „Nyugodj békében Zoli! Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász.

A család kérésére további információt nem kívánunk közölni, ezért kérünk mindenkit – elsősorban a média munkatársait –, hogy ezt tartsák tiszteletben! Köszönjük a megértést!” – olvasható az Irigy Hónaljmirigy facebook oldalán.

Álljon itt emlékül egy tipikus Mirigyes klip, amelyben még Ambrus Zoltán is játszott:

Forrás: Irigy Hónaljmirigy facebook, Wikipédia

Fotó: Irigy Hónaljmirigy facebook

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük