fbpx
EseményekMotorverseny

Élesedő párharcok, közönségszórakoztató csaták a legkisebbek között

2014-utánpótlás-görbe soma-Mini GP 4TA Pannoniaring és Dunaszerdahely után újra látványos, izgalmas, közönségszórakoztató csatákat vívtak a legjobb fiatal motorosok július 12-13-án, a magyar Nyílt Nemzetközi Gyorsaságimotoros Utánpótlás és Kispályás Bajnokság idei harmadik fordulójában, a szlovákiai Vágterbetén (Trebatice).

Tavaly – a magyar gyorsasági motorozás történetében először – középtávú utánpótlás-nevelési terv készült, s ennek köszönhetően az idén már népes mezőnyben, négy nemzet – Szlovákia, Csehország, Oroszország és Magyarország – fiatal motorosai mérhetik össze tudásukat egy komoly sorozatban a különböző kategóriák bajnoki címeinek megszerzéséért. Az idén Mini GP 4T junior class néven új géposztály is indult, ebben minimális költségvetés – ingyenes blokk és szerviz – mellett teljesen egyenlő esélyekkel állhatnak rajthoz a 8-14 éves versenyzők. Ezt a projektet teljes egészében egy külső szponzor finanszírozza.

A legkisebbek (PW 50) versenyeit az összetettben is az élen álló szlovák Jakub Mazsár nyerte, a magyar Számadó Máté előtt, aki ezzel a két második helyével a bajnoki pontversenyben feljött a harmadik helyre. A másik magyar versenyző, Farkas Kevin mindkétszer a 7. helyen végzett.

A Mini GP 4T junior class kategóriában folytatódott Győr Bálint és Babonics Márk külön párviadala a futamgyőzelmekért. Az összetett élén álló két ifjú motoros most is egy-egy versenyt nyert meg – egy pont választja el őket a bajnoki pontversenyben –, míg a kategória két legfiatalabb versenyzője, a 9 éves Görbe Soma és a 8 éves Oláh Barnabás is dobogóra tudott állni a többnyire 12-13 éves versenyzőkből álló mezőnyben. Ők ketten vezetik egyébként a 8-10 évesek számára kiírt Rookies Cup sorozatot.

A Mini GP 50 és 80 kategóriákban, illetve a robogósoknál most nem volt magyar induló, előbbiekben cseh, míg utóbbiaknál szlovák futamgyőzelmek születtek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Ismét remek futamokat, nagy küzdelmet, nagyszerű csatákat és sok izgalmat hozott a hétvége, s változatlanul bízunk abban, hogy a motorosok létszáma a jövőben növekedni fog. Külön öröm a számunkra, hogy immár orosz versenyzőket is köszönthettünk az indulók között” – mondta Fekete János, a MAMS Gyorsasági Szakágának vezetője.

A motorosok a következő fordulóban augusztus 2-3-án, Kecskeméten mérik össze tudásukat, ahol szombaton az edzéseket, míg vasárnap a versenyeket rendezik majd meg.

A 2014-es Magyarország Nyílt Nemzetközi Gyorsaságimotoros Utánpótlás és Kispályás Bajnokság, Vágterbete (Trebatice, Szlovákia) (július 12-13.)

 

Lapozz tovább az eredményekhez!

 

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x