HírekMotorokMotorozás

Elárverezték a köztársasági elnök Harley-Davidsonját

schmitt pal 18Az első licitáló a Harley-Davidson Budapest volt hárommillió forinttal, de a végén mégsem az övék lett a motor.

Dr. Schmitt Pál, a magyar Országgyűlés elnöke, akit június 29-én köztársasági elnöknek választottak, az árvízkárosultak megsegítése céljából árverésre ajánlotta Harley-Davidson WLA 42/A típusú jelenleg is üzemképes, nagyértékű Oldtimer motorkerékpárját. A 11. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál szívesen biztosította a helyszínt a felajánláshoz és Dr. Schmitt Pál Alsóörsön személyesen mutatta be az aukcióra szánt motorját.

A licitálás július 2-án 16 órakor befejeződött. A nyertes a Fundamenta lakáskassza és az Erste Lizing lett. A két cég közösen hatmillió forintot adott össze. Az elárverezett motort és a befolyt összeget a sajtó képviselői előtt 2010. július 7-én a Club 66 étteremben adták át az országos jótékonysági kampány szervezőjének, a Duna Televízió képviselőjének.

Dr. Schmitt Pál elmondta, hogy a most befolyt összeg mellett a Magyar Olimpiai Bizottság ötmillió forinttal járult hozzá az árvízkárosultak megsegítéséhez.

Még több kép a galériában!

Az 1942-es Harley-Davidson motorkerékpárt a King Machine műhelyében Király Ákos újította fel, illetve restaurálta eredeti állapotúra. A motor típusmegjelölésében a “W” az 1940-es évek elején a legújabb fejlesztésű, 45 köbhüvyelykes (740 cm3), flathead motorra utal, az “L” a Harley-Davidson motoroknál szokásos magas kompressziójú motorblokkal szemben a rövid ideig gyártott “low compression” vagyis alacsony kompressziójú motorblokk megjelölése. Az “A”-val a katonai modelleket jelölték.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A veterán motorkerékpár ezetúl az OMSZ Mentőmotoros Szolgálaté lesz, akik promóciós célokra használják majd.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük