fbpx

Eladjam vagy megtartsam a motort, ha jön az utód?

Motoros Kismama ClaudiaA motoros csajok egyik nagy dilemmája, amikor tudomást szereznek róla, hogy hamarosan anyai örömök elé néznek, mi legyen a motorral.

Valószínűleg a többség reménykedik, hogy bár a várandósság alatt nem is, de a gyerek megszületése után jut majd egy-két lopott óra, a motorozásra. Hosszabb túrára egyelőre még biztos nem lesz alkalom, de ha az apuka illetve a család elég megértő, valóban jó kikapcsolódás lehet két szoptatás között egy gyors kör a környéken.

Sokszor a második gyerkőc érkezésekor kerül a pont a motorozás végére… a legtöbb család ugyanis ilyenkor már nem engedheti meg magának, hogy a garázsban ott álljon egy motor, amit csak nagyon ritkán használnak, és közben persze egyre csak öregszik, veszít az értékéből.

Hogy a valóságban hogy döntenek ilyenkor az anyukák, azt ismét a motoros kismamáinktól kérdeztük meg. Vajon ők eladják vagy megtartják a motort? Esetleg stílust váltanak? És mit gondolnak, két gyerekkel nehezebb lesz megoldani a motorozást?

Ancsy: “Már sokan kérdezték, mi lesz a motorozással, ha megszületik a második gyerek. Semmi. Novemberben megszületik, Márciusban már fogok tudni motorozni, ha rám jön a bőrruhám is. Férjem maximálisan támogat, és egyáltalán nem kérte ő sem, hogy többet ne üljek motorra. Visszük a második gyerekünket is magunkkal, ahogy Milánnal is tettük. Mindenben a gyerekek lesznek az elsők, de attól még nem kell lemondani mindenről. Nyilván az újszülöttünk egészsége is az első helyen lesz, és hogy szoptatni is tudjak, tehát fogyókúra szóba sem jöhet, de ha tudok és időm is, pénzem is lesz rá, néhányszor biztos fogtok látni a pályán és remélem az egy év kihagyás sem fog mély nyomot hagyni bennem és a régi köridőim is visszatérnek. Tudni kell, hogy a 2011-es évet elég rosszul sikerült zárnom, mivel két hét alatt két egymást követő elég nagy esésnek a nyomait agyban nehezen tudtam lezárni, emiatt nagyon görcsösen motoroztam a szezon vége felé, féltem. Idén terveztem, hogy totálisan tiszta fejjel újra nekivágok, de ez most csúszni fog jövőre. Meglátjuk, mit hoz majd a jövő év. Eladni nem tervezem a motoromat, a jövő évben már újra szeretnék menni, de kizárólag csak zárt versenypályán, közúton már nem…”

Motoros kismamák fóruma!Anett: “Megtartom. Ha már nem fog szopizni a pici, akkor biztos gurulok vele pár kört. Persze hosszú túrák kizárva, de legalább a postára majd azzal megyek. Nem hinném, hogy két gyerekkel nehezebb. Az egy gyerek is akkora “gond” és felelősség, mint kettő vagy még több.”

Bea: Szerintem felesleges stílust váltani mert motor akkor is a  motor… ha elesek kicsivel is lehet nagyot… esetleg egy oldalkocsist a baba miatt. Na jó, ez csak vicc volt.  Én reménykedem, bár őszintén megmondom, mivel időm az nem sok van gyerkőc és 2 suli mellett, ezért nem annyira motivál mostanában a motorozás. Ez a saját motorom és nincs hitelem rajta. Ha eladom, lehet nem lesz lehetőségem venni másikat. Szóval elfér a garázsban, meg amennyi pénz bejönne most, ha eladnám, az nem vinne a boldog-partra – mint szokás mondani. Egy biztos: már nagyon unom, hogy negyedévente ki kell vonnom a forgalomból, és már 4. alkalommal gyerekkel kezemben.”

A cikknek még nincs vége. Lapozz és olvasd el a többi kismama válaszát is!

 

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x