HírekMotorokMotorozás

El lehet felejteni a burkát és a bukósisakot!

bukosisak epuletbenHollandia csatlakozott azokhoz az európai országokhoz, amelyekben él a csak „burka-törvényként” ismeretes rendelkezés, amely szerint középületekben tilos az arcot eltakaró viselet hordása – lásd burka, bukósisak, símaszk.

Augusztus 1-jétől lépett életbe az a jogszabály – burka-tilalom –, amely nem engedélyez semmiféle olyan viseletet, ami eltakarja az arcot a közhivatalokban, a kórházakban, az iskolákban, a közösségi tereken.

Tehát, ide tartozik a bukósisak, a símaszk, illetve a muszlim nők által hordott burka (még a szemeket is eltakarja egy hálóval), a nikáb (csupán a szemeket hagyja szabadon), viszont a hidzsábra (a hajat elrejti, s a homlokot részben) nem terjed ki az intézkedés.

Amennyiben valaki megszegi a jogszabályt, 150 eurós pénzbüntetésre számíthat. A felsoroltak hordása engedélyezett a közterületeken, de ha a rendőrség igazoltat valakit, akkor levetetheti vele ezeket.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A rendelkezés hatályba lépése azt a következményt vonta maga után, hogy arra kötelezik a köztisztviselőket és a tömegközlekedésben dolgozókat, hogy fel kell szólítaniuk azokat az ügyfeleket, utasokat, akik eltakarják az arcukat, hogy vegyék le azt a bizonyos ruhadarabot. Ha mindezt megtagadják, a rendőrség segítségét kell kérni.

A holland közösségi közlekedési társaságok szerint, a gyakorlatban nem alkalmazható ez az egész, hiszen várhatóan, az ilyen jellegű konfliktushelyzetek fennakadásokat okozhatnak. A helyi sajtó értesülései szerint, a társaságok arra utasították alkalmazottaikat, hogy hagyják figyelmen kívül a rendelkezést, mert a közlekedésnek zavartalanul kell folynia.

burka tilalom

A jogszabály felvetése elég régen történt, mégpedig 2005-ben, s tette mindezt Geert Wilders, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt vezetője, viszont a parlament képviselői csak júniusban szavazták meg.

Forrás: maszol.ro
Fotó: youtube, indiatoday

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük