MotorbemutatóMotorok

Egymillió dolláros ékszer két keréken

one million dollar bike 02Mióta a legelső, egymillió dolláros autóról hírt kapott a világ, nem létezett drágább jármű egészen mostanáig. Egy elszánt motorépítőnek köszönhetően, már a kétkerekűek között is elképzelhető lesz a dollárban számolt, hét számjegyű ár.

A Lauge Jensen, egy dániai motorépítő cég mostanság értékesített egy általuk épített gépet, amiről úgy tartják, hogy a valaha létezett – legalábbis a jelenleg ismert járművek között – legdrágább motor.

A Goldfinger névre hallgató, nem mindennapi gép 24 karátos arannyal lett bevonva, továbbá 250 darab apró gyémánt díszíti, melyek összességében több mint 7 karátosak. Az ülés kárpitozása a gyártó által elnevezett, egyedi „konyak” színű krokodil bőrből készült, és a motorkerékpár egyéb részei – egészen pontosan 859 alkatrész – egyenként, kézi munkával kaptak arany bevonatot.

A meglehetősen egyedi jármű Monacoban és Dubaiban lett bemutatva egy-egy különleges show keretében, mielőtt egy magánszemély megvásárolta volna azt 850 000 dolláros áron.

Uffe Lauge Jensen, a motorépítő cég alapítója és fő konstruktőre nem hozta nyilvánosságra a vevő kilétét, és azt sem, hogy mely ország polgára tudhatja magának az „aranyos” gépet. Elmondása szerint a magas ár ellenére rengetegen érdeklődtek a Goldfinger után.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A dán építő előrebocsátotta, hogy már dolgoznak egy újabb motoron, mely a Goldfingert is túlszárnyalja majd. Habár a részletek még bizonytalanok, annyi információ elárultak, hogy az egyik ügyfelükkel közösen dolgoznak egy motorkerékpáron, mely értéke könnyedén átlépi majd az egymillió dolláros értékhatárt, és egy igazi, két keréken guruló ékszer lesz.one million dollar bike 01one million dollar bike 03one million dollar bike 04one million dollar bike 05

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük