fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Egymillió dolláros ékszer két keréken

one million dollar bike 02Mióta a legelső, egymillió dolláros autóról hírt kapott a világ, nem létezett drágább jármű egészen mostanáig. Egy elszánt motorépítőnek köszönhetően, már a kétkerekűek között is elképzelhető lesz a dollárban számolt, hét számjegyű ár.

A Lauge Jensen, egy dániai motorépítő cég mostanság értékesített egy általuk épített gépet, amiről úgy tartják, hogy a valaha létezett – legalábbis a jelenleg ismert járművek között – legdrágább motor.

A Goldfinger névre hallgató, nem mindennapi gép 24 karátos arannyal lett bevonva, továbbá 250 darab apró gyémánt díszíti, melyek összességében több mint 7 karátosak. Az ülés kárpitozása a gyártó által elnevezett, egyedi „konyak” színű krokodil bőrből készült, és a motorkerékpár egyéb részei – egészen pontosan 859 alkatrész – egyenként, kézi munkával kaptak arany bevonatot.

A meglehetősen egyedi jármű Monacoban és Dubaiban lett bemutatva egy-egy különleges show keretében, mielőtt egy magánszemély megvásárolta volna azt 850 000 dolláros áron.

Uffe Lauge Jensen, a motorépítő cég alapítója és fő konstruktőre nem hozta nyilvánosságra a vevő kilétét, és azt sem, hogy mely ország polgára tudhatja magának az „aranyos” gépet. Elmondása szerint a magas ár ellenére rengetegen érdeklődtek a Goldfinger után.

A dán építő előrebocsátotta, hogy már dolgoznak egy újabb motoron, mely a Goldfingert is túlszárnyalja majd. Habár a részletek még bizonytalanok, annyi információ elárultak, hogy az egyik ügyfelükkel közösen dolgoznak egy motorkerékpáron, mely értéke könnyedén átlépi majd az egymillió dolláros értékhatárt, és egy igazi, két keréken guruló ékszer lesz.one million dollar bike 01one million dollar bike 03one million dollar bike 04one million dollar bike 05

 

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x