EseményekMotorkiállítás

Egyhetes banzáj Sturgisben

sturgis08 0308 01Ma van a világ egyik legnagyobb motoros rendezvényének, a Sturgis Rallynak az első napja.

Ezzel egy időben zajlik a sturgisi Champions Parkban az ötödik motorépítő világbajnokság, amire már szombat óta érkeznek a motorok a világ minden részéről. Amerikai idő szerint délelőtt 11,30-kor Sturgis város polgármestere nyitotta meg hivatalosan a 2008-as motorépítő világbajnokságot. A versenyzők összesen 13 különböző országból hozták el a hetvennél is több motorkerékpárt. A korai találgatások alapján akár húsz motor is esélyes lehet a világbajnoki címre. A felhozatal nagyon erős, hiszen minden országból a legjobbak kerültek be a világbajnokság döntőjébe, hogy versenybe szálljanak Amerika legjobb építéseivel.

A mai nap a VIP vendégeké. A legjobb motorépítők egymással, a verseny támogatóival és a konkurens motorokkal ismerkednek. Muszáj alaposan megismerkedniük a felhozatallal, hiszen a zsűrizésben a szakértő zsűri mellett az építők maguk is részt vesznek. Közben Sturgis utcái lassan megtelnek motorosokkal. (Talán már Paul is odaért.) Az egyhetes őrület a mai napon kezdetét vette.

 

Már megérkezett a kétszeres világbajnok Roger Goldammer is, aki vadonatúj motorkerékpárjával már most is világelső. A Goldmember nevű gép egy egyhengeres Harley-Davidson, ami benzinbefecskendezőt, és nitro-rendszert is kapott. A bonneville-i sómezőn 165 mérföld/órás sebességgel világrekordot állított fel. A sturgisi világbajnokságon való részvétel után Roger még egy hónapra visszatér Bonneville-be, hogy újabb sebességi rekordokat érjen el.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük