CsajokKiemeltNői motoros nap

Egy nap csak nekünk! Női motoros nap

havefun2008-tól már nemzetközi esemény lesz május első péntekén a motoros nők napja. Egyelőre hivatalosan csak Kanadában és az USÁ-ban vonulnak az utcára motorjaikkal/robogóikkal a hölgyek, de a szolidaritásunkról mi is biztosíthatjuk őket.

Vicki Gray az esemény megálmodója a női motorosokra szerette volna felhívni a közvélemény figyelmét, valamit bátorítani kívánja azokat a hölgyeket, akik eddig még nem merték elhatározni magukat. Május 4-én nem kell mást tenniük a motoros nőknek, csak felpattanni motorkerékpárjukra, bárhova is indultak.

Vicki egyébként motorversenyző, oktató és edző, 1983 óta motorozik. Eredetileg Ontarióból származik. Mióta elkötelezte magát a motorversenyzés mellett, ezereket tanított meg motorozni. Oktatott motoros rendőröket a Holland Antillákon, Európa számos országában versenyzett, dolgozott társedzőként a Moto GP versenyző Katja Poensgennel, rendezvényszervezőként besegített a híres asseni TT-n, és társműsorvezetőként dolgozott a Discovery Channelnél is.

Nem sokkal azután, hogy áttelepült Európába, hogy motorversenyzőként működjön, megalapította a RaceGirl Motorsport-ot 1999-ben. A cég bázisa Amszterdamban, Hollandiában volt egészen mostanáig, ugyanis nemrég települt vissza Torontóba, Kanadába. Az általa szervezett kurzusok, edzésnapok, a workshopok és sajátos edzésmódszere sok bátorsággal töltik el a motorozni vágyó hölgyeket, és ez hozzájárul a női motorosok számának növekedéséhez.

frd2007 01Hogy 24 éves tapasztalatát tovább kamatoztassa, nemrég megalapította a Motoresst, és immár harmadik alkalommal rendezi meg a nemzeti női motoros napot, amely egyre szélesebb kereteket ölt. Azért néhány fontos szabályra Vicki is felhívja a hölgyek figyelmét: habár a motorozás csodálatos, biztonságos, szórakoztató elfoglaltság lehet bármilyen életkorban, vezessünk óvatosan, soha ne lépjük át saját korlátainkat, és gyakorlottsági szintünket, viseljünk megfelelő védőfelszerelést, és soha ne igyunk alkoholt vezetés közben. Így egész biztos, hogy az irányítás a saját kezünkben marad!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük