MotorokMotorozás

Egy édesanya életmentő motorra gyűjt a motoros mentőknek

dr vajda mark mentomotorosTörökné Tenk Dóra kisfiát dr. Vajda Márk motoros mentőorvos segítsége mentette meg, s az édesanya 10 millió forintot szeretne összegyűjteni november 15-ig egy új mentőmotorra, hiszen csak 6 darab van az országban.

A közelmúltban élete legrémisztőbb perceit élte át a két gyermekes veszprémi édesanya, Törökné Tenk Dóra, amikor egy balatonakarattyai étteremben rosszul lett a 10 éves kisfia.

Saját facebook oldalán írta le a történetet, miszerint a trambulinon játszott 7 éves kislánya és fia, Balázs, aki hirtelen nem kapott levegőt, illetve fájlalta a hasát.

Mentőért kiabáltak, s ebben a percben begurult a „motoros mentőangyal”, dr. Vajda Márk mentőorvos, aki ebédelni érkezett – mint kiderült –, a lehető legjobbkor.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Rögtön ellátta a kisfiút, s a mentőket is értesítette, így Balázs bekerült a kórházba, de szerencsére már jól van.

Mi is gyűjtöttünk a Magyar Mentőmotor Alapítvány számára 2012-ben:

A CSAM Jótékonysági Naptár az egyik legjobb gyűjtési program

Az édesanya, utána nézett a Magyar Mentőmotor Alapítványnak, s megtudta, 37 ember dolgozik itt, de anyagi nehézségek miatt csupán 6 db mentőmotor van az országban.

Ekkor tűzte ki célul, hogy összegyűjti azt a 10 millió forintot, ami egy ilyen jellegű motor szolgálatba állításához szükséges.

Dr. Vajda Márk elmondta, hogy ezeknek a motoroknak a felszereltsége megegyezik a mentőautókéval, s azért életbe vágóak, mert nyilván motorral könnyebben, gyorsabban oda lehet jutni egy-egy esethez, még akkor is, ha dugó van vagy nehezen megközelíthető a helyszín.

Amióta Törökné Tenk Dóra elindította a kezdeményezést, nagyon sok magánember, illetve nagy cégek is megkeresték, aminek nagyon örül.

 

A támogatás menete a következő:

“Támogatásod összegét elutalhatod, vagy bankban készpénzben befizetheted a következő adatokra. A közleményt ne felejtsd el, kérlek, így fogják tudni lekövetni az alapítványnál, hogy mely összegek érkeznek a “BALÁZS MOTOR”-ra!

Kedvezményezett neve: Magyar Mentőmotor Alapítvány
Bankszámlaszám: 10700392-49679304-51100005
Közlemény: BALÁZS MOTOR
Ha külföldről utalnál, ezekre az adatokra még szükséged lehet:
Számlavezető bank: CIB Bank Zrt.
IBAN szám: HU78 1070 0392 4967 9304 5110 0005
BIC (SWIFT) kód: CIBHHUHB

Forrás: Törökné Tenk Dóra facebook
Fotó: RTL Híradó video

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük