Edina motorozni tanul

Az egyes rutinfeladat

edina motorozni tanul 4 4A következő órára másként mentem, mint eddig, mert megnyugtatott a tudat, hogy egy leányzó is motorozni tanul velem. Legnagyobb meglepetésemre, ketten voltak…

Egy csupa csajos csapat verődött össze hirtelen a rutinpályán, ugyanis Évi mellett Anna csatlakozott hozzánk. Annával először találkoztunk, de őt a párja is erősítette a kitartásban, mert együtt indultak el a jogosítványszerzés rögös útján.

Trécselni nem igazán sok időnk volt, mert rögtön a lovak közé csaptunk, hiszen nem szórakozásból voltunk ott, kérem szépen. Tanulj, gyakorolj, húzd a gázt! Ha már a gáznál tartunk, eddig nagymamisan indultam el, ezért is fulladtam le. Nagyobb gázzal kellett volna, na most ezt is gyakoroltam…

HIRDETÉS (x)

Helyes kis csapat voltunk egyébként aznap, ott a rutinpályán, mert oktatómnak, Lajosnak a felesége és a kisfia, Lala is kijött ebben a szép őszi időben. A leendő kis motoros Lala, úgy hajtotta magát a kis famotoron, hogy ihajj. Az már biztos, hogy az egyensúlyérzéke tutira megvan. Még beszélgetni is volt ideje a kis srácnak, és még nálunk is jobban örült, amikor kiabálta, hogy „Indulnak a lányok!”.

Ez az óra különösen jó kedvvel telt, mert állandóan csak nevettünk. De azért dolgoztunk is ám! Megpróbáltam az első rutinfeladatot a három közül. Ez abból áll, hogy egyesben kell végig menni a pályán, kapukat keresve a bóják között. A pálya végén lévő kanyarban visszafordulni, majd egy szintén bójákkal kialakított folyosón átmenni. Kiérve innen pedig fel kell kapcsolni kettes fokozatba, és a feladat végén, a négy bója között megállni. Itt üresbe tenni a motort, leszállni, és visszatolni az indulási helyhez.

Persze, először ezt a feladatot csak így, simán gyakoroltam. Ugyanis meg van bolondítva még azzal, hogy indexelni kell indulásnál, a kapuknál, a kanyarban, a folyosó előtt, valamint a megállás előtt. Ja, és persze oldalra kell nézni az indexelés után.

Ez mind megosztja a figyelmet, de egy idő után már természetessé válik a dolog. A csajoknak már ment a dolog, bár párszor megtévesztők tudnak lenni a bóják. Most hol kell menni?! Évinek már jól ment mindhárom feladat, mert előrébb járt a tanulásban, mint mi. A következő héten szerdára ki is volt írva vizsgára.

Egyelőre eddig jutottunk, mindenesetre jó kis szombat délután volt, az biztos…

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!