Edina motorozni tanul

Az egyes rutinfeladat

edina motorozni tanul 4 4A következő órára másként mentem, mint eddig, mert megnyugtatott a tudat, hogy egy leányzó is motorozni tanul velem. Legnagyobb meglepetésemre, ketten voltak…

Egy csupa csajos csapat verődött össze hirtelen a rutinpályán, ugyanis Évi mellett Anna csatlakozott hozzánk. Annával először találkoztunk, de őt a párja is erősítette a kitartásban, mert együtt indultak el a jogosítványszerzés rögös útján.

Trécselni nem igazán sok időnk volt, mert rögtön a lovak közé csaptunk, hiszen nem szórakozásból voltunk ott, kérem szépen. Tanulj, gyakorolj, húzd a gázt! Ha már a gáznál tartunk, eddig nagymamisan indultam el, ezért is fulladtam le. Nagyobb gázzal kellett volna, na most ezt is gyakoroltam…

HIRDETÉS (x)

Helyes kis csapat voltunk egyébként aznap, ott a rutinpályán, mert oktatómnak, Lajosnak a felesége és a kisfia, Lala is kijött ebben a szép őszi időben. A leendő kis motoros Lala, úgy hajtotta magát a kis famotoron, hogy ihajj. Az már biztos, hogy az egyensúlyérzéke tutira megvan. Még beszélgetni is volt ideje a kis srácnak, és még nálunk is jobban örült, amikor kiabálta, hogy „Indulnak a lányok!”.

Ez az óra különösen jó kedvvel telt, mert állandóan csak nevettünk. De azért dolgoztunk is ám! Megpróbáltam az első rutinfeladatot a három közül. Ez abból áll, hogy egyesben kell végig menni a pályán, kapukat keresve a bóják között. A pálya végén lévő kanyarban visszafordulni, majd egy szintén bójákkal kialakított folyosón átmenni. Kiérve innen pedig fel kell kapcsolni kettes fokozatba, és a feladat végén, a négy bója között megállni. Itt üresbe tenni a motort, leszállni, és visszatolni az indulási helyhez.

Persze, először ezt a feladatot csak így, simán gyakoroltam. Ugyanis meg van bolondítva még azzal, hogy indexelni kell indulásnál, a kapuknál, a kanyarban, a folyosó előtt, valamint a megállás előtt. Ja, és persze oldalra kell nézni az indexelés után.

Ez mind megosztja a figyelmet, de egy idő után már természetessé válik a dolog. A csajoknak már ment a dolog, bár párszor megtévesztők tudnak lenni a bóják. Most hol kell menni?! Évinek már jól ment mindhárom feladat, mert előrébb járt a tanulásban, mint mi. A következő héten szerdára ki is volt írva vizsgára.

Egyelőre eddig jutottunk, mindenesetre jó kis szombat délután volt, az biztos…

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!