Edina motorozni tanul

A félelmetesen meredek lejtő

altAz a jó a szentendrei utakon, hogy ott aztán tényleg mindennel szembesül a tanuló.

Az egyik utcán a városban, igazán vidámparkos élményben lehet részünk, ugyanis egy olyan lefelé menetet csinálhatunk motorral, hogy a fülünk kettéáll.

Amikor először mentünk arra az oktatóval, hirtelen azt sem tudtam, mit tegyek, hogyan menjek le… Folyamatosan fékeztem, és emlékszem, kettes fokozatban voltam. Eszembe sem jutott visszatenni a váltót egyesbe, hanem csak fékeztem rendületlenül.

HIRDETÉS (x)
Utána már, egyre többször tapasztalva ezt a lejtőt, kipróbáltam, milyen egyesben, aztán úgy döntöttem, mégis kettesben megyek le… Ez általában a hangulatomtól függött, mert ha az előzőekben rosszul teljesítettem, előjött bennem a félelem, és egyesben araszoltam le. Ha meg éppen bátor, vigyorgós kedvem volt, akkor, ó, mit nekem meredekség, simán lemegyek kettesben…

Mivel imádok minden félelmetes dolgot a vidámparkban, ezért egy idő után nagyon élveztem, amikor a lejtőn lefelé, a veszélyes szakaszban, olyan érzésem volt, mintha bukfencezni készülnék a motorról. Ha csak egy kicsit megemeltem volna a fenekemet, simán átbucskázok a motoron, vagyis inkább elé… Élénkítik az ilyen veszélyesebb helyzetek az ember figyelmét, hiszen élesebben kell koncentrálni mindenre.

Az elején, amennyire utáltam ezt a durva lefelé menetet, a végén annyira megszerettem. Belegondoltam, hogy ha itt ilyen durva, akkor például a pomázi Magyar Vártól lefelé milyen lehet… Szerintem el sem mernék indulni. Na, az a meredek lejtő! A szentendrei ahhoz képest bakfitty. De, azért elhatároztam, hogy ha kellő tapasztalatom lesz, és valamiért Pomázra visz az utam, biztosan kipróbálom azt a lejtőt.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!