Edina motorozni tanul

Újra egyedül

altBoróka vizsgázni ment, ezért ismét egyedül randalírozhattam Szentendre macskaköves kis utcáin.

Most nem kerülhettem ki, hogy ne kelljen elöl mennem. Kezdtem azt érezni, hogy a mumusommá vált ez a dolog, hiszen magamra kellett hagyatkoznom.

Ó, gondoltam, mikor fogok én ott tartani, mint Boróka, aki már vizsgázhat… Mindezen menet közben merengtem, de aztán ráeszméltem, hogy hé, csajszi, azért figyelj már a forgalomra is…

HIRDETÉS (x)

Hajlamos voltam elgondolkozni a motoron, talán ezért is csináltam olyan dolgokat, amiket nem kellett volna. És persze, már ezerszer a fejembe lett verve, de úgy tűnik, nem elég mélyre. Nem annyira, hogy reflexből jöjjön, a lehető legnagyobb természetességgel.

Mivel csak rám tudott figyelni István, így kiéleződtek a sorozatszerűen megjelenő hibáim. Az egyik az volt, hogy amikor a lámpás kereszteződésnél balra kellett kanyarodni, rendszeresen középre soroltam be. Amint megálltam, már rájöttem, de akkor már mindegy volt.

A másik mumusom az egyirányú utcában való balra kanyar volt, mert már addig eljutottam, hogy a baloldalra kezdjek el besorolni, de ezt általában az utolsó pillanatban tettem meg…

A következő dolog, szintén egy balos hülyeség, ugyanis továbbra is rendszeresen lecsaptam a balra kanyarokat. Pedig, tudom, hogy jobbra kis ívben, balra nagy ívben kell kanyarodni.

Sokat gondolkoztam, miért vannak ezek a helytelen berögződéseim, mert ezek már azok, hiszen miközben csinálom, már akkor tudom, hogy ez így nem jó… Szóval, szerintem azért, mert a városban, ahol felnőttem, Püspökladányban, mindenhová biciklivel jártunk. Mondták is mindig, hogy úgy megyek a bringával, mint a félőrült, és amúgy imádtam kanyarodni, jó gyorsan, hihetetlen íveket levágva… Tehát, ezen kell dolgoznom, hogy kiöljem magamból.

Már zsongott a fejem, mert István sorolta a fülembe a hibákat, hogy mit csinálok már megint. Ez lelombozott, mert amikor ketten mentünk Borókával, valahogyan nem tűnt fel ez a sok mulasztás. Nos, igen, akkor megosztódott István figyelme, hiszen mindkettőnkre vigyáznia kellett.

A tanulság ebből az, hogy rendesen el kell beszélgetnem magammal, mert hiába vagyok tisztában a dolgokkal, mégis mindig az ellenkezőjét teszem. És persze, soha sem szabad azt gondolnom, hogy oké, már lógathatom a lábamat.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Tavaly ősszel cseréltem motort, ezért még nem volt akalmam az "új motoromat" próbálgatni. "Maradj...
Bővebben...
Mielőtt az állatvédők megtámadnának csak a kép idejére tettük bele a robogó kosarába. Ilyen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!