Edina motorozni tanul

Csajok a pályán

edina motorozik csajok a palyan 8A sors keze, hogy a következő rutinórán csak lányokkal voltam a terepen. Ez is bizonyítja, hogy szerencsére gyarapszik a női motorosok száma!

Ismét nagy igazságra jöttem rá önmagammal kapcsolatban. Hiába, minden vágyam a motoros jogsi megszerzése volt, mégsem stimmelt valami… A görcsös beidegződéseim és téves félelmeim miatt eddig csak túléltem az órákat, nem pedig megéltem. Mindig nagyon vártam, de amikor odakerültem, csak túl akartam lenni rajtuk.

Most, hogy már felismertem ezt a dolgot magamban, egészen másképp állok az egészhez. Senki sem tette kötelezővé, hogy folytassam a jogosítvány megszerzését. Én akartam! Tehát, vállaltam minden következményével együtt. Jó kis utazás ez legbelül is, hogy megtapasztaljam, meddig feszegethetem a korlátaimat. És persze, rendkívül jó fejlődési lehetőség.

HIRDETÉS (x)

A lelki fröccs után, irány a pálya! Megismerkedtem két hölgyeménnyel, Borókával és Melindával, akik szintén a motorozás örömeire vágynak. Persze úgy, hogy az Övék az irányítás!

Melinda még most jött először órára, így az alapokkal kezdték az oktatóval. Boróka már volt pár alkalommal, de szintén a nulláról indult, mint Én. Most ült fel először a Kawára, és ugyanolyan, „hú, ez mennyivel jobb, mint a 125-ös Honda” érzéssel rótta a próbaköröket. Lajos pedig adta a technikai tanácsokat…

Amikor újra felültem a Kawasakira, az egyes feladatot, és a gyorsítást-lassítást, váltást gyakoroltam. Most nem volt olyan sok időnk, mert későn kezdtük el a gyakorlást, és ugyebár a pálya sem tarthat nyitva örökké. Lassan elkezdtünk szedelőzködni, és visszaindulni Szentendrére.

A kertek alatt kellett visszavinnem a motort az iskolába Pomázról, mert a másik útszakaszon munkálatok folytak, és nagyon lassan haladt a sor. Ez volt a szerencsém!

A csendesebb kis kanyargós utcákon volt lehetőségem gyakorolni a váltásokat, a kanyarodást. Az még mindig hihetetlen számomra, hogy a forgalomban gondolkodás nélkül, ösztönből veszek be egy olyan kis ívű kanyart, mint a rutinpályán. Mondta is István, az oktató, akivel visszavittük a motort, hogy kiszámíthatatlan vagyok a forgalomban…

Mivel nincs autós jogsim, tehát nulla tapasztalatom van a forgalomban, ezért a koncentrációt is keményen meg kell tanulnom. A „kertek alatt”, Pomáz és Szentendre között emelkedős-lejtős, plusz még kanyarokkal tűzdelt útszakaszok vannak. Az emelkedőn jutott például eszembe, hogy azt sem tudom, lefelé hogyan érdemes menni, mármint vissza kell-e váltani, mennyire kell fékezni… Végül is, rájöttem menet közben, és nagyon élveztem a dolgot!

Imádom, amikor az út két oldalán a fák lombjai teljesen összehajolnak, és alagutat képezve ívelnek át az ember lányának a feje fölött. Na, és a tavaszi virágok illata… Hmm… Meglepetésemre, és legnagyobb örömömre, végre átmehettem egy ilyen kis útszakaszon úgy, hogy Én vezetem a motort. Persze, el is kalandoztam, aminek majdnem meglett a következménye, de szerencsére időben észhez tértem. Nagyon oda kell figyelnem vezetés közben – ezt tudom, hogy az agyamba kell vésnem!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!