EseményekMotorkiállítás

Duplán jók a magyarok

radical garageAz elmúlt hétvégén egyszerre két nemzetközi motorkiállítás is zajlott Olaszországban. A szervezők közötti versengésnek azonban előnyei is vannak: Pádovában és Veronában is született magyar siker.

Tavaly már írtunk róla, hogy az akkor 15 éves hagyományokkal rendelkező padovai Bike Expo szervezői összekülönböztek egymással. Moreno Persello a Bikers Life magazin tulajdonosa maradt Padovában, a rendezvény szervezéssel foglalkozó Paola Somma és Francesco Agnoletto pedig Veronában találta meg a tökéletes helyszínt a konkurens kiállításnak, és még az évtizedek óta bevált dátumot sem változtatták meg.

A Padova Bike Expo győztesei

Best of Show

 1. “Il Padrino”, Custombike (I)
 2. “Walton”, Blech & Drüber (A)
 3. “Rising”, Basty Bikes (RO)

SPECIALS

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
 1. Angelo Prearo (I)
 2. Angelo Prearo (I)

CLASSICAL

 1. Alessandro Altinier (I)
 2. Toni – Blue Devils MC (I)
 3. BikeStaff (I)

FULL DRESSER

 1. Radical Garage (H)
 2. Rossetti Moto (I)
 3. Filastro Gatti (I)

STREETFIGHTER

 1. Lamb Engineering (UK)
 2. Brandy’s Custom Bikes (D)
 3. Stefano Canella (I)

NAKED

 1. Viky Biker (I)
 2. Morlako Kustom (E)
 3. Gianni Pellegrino (I)

CAFE’ RACER

 1. Zanirato Pino (I)
 2. Totti Motori (I)
 3. Dreamachine (SLO)

BOBBER

 1. Biker House (I)
 2. Motor Factory (I)
 3. Consola Michelangelo

CUSTOM

 1. De Bortoli Germano (I)
 2. Ed Special (I)
 3. Om.Techno (I)

CHOPPER

 1. Bad Bike (I)
 2. Promutico Sandro (I)
 3. Fabio Valkana Merlo (I)

CUSTOM U.S. ENGINE

 1. Brandy’s Custom Bikes (D)
 2. B.F.C. (I)
 3. Dreamachine (SLO)

CHOPPER U.S. ENGINE

 1. Lasse Sundberg (S)
 2. Crazy Choppers (I)
 3. Garage 65 (I)

BEST PAINT

 1. Artech Design (I)

Ennek ellenére, a második év azt bizonyítja, hogy mindkét kiállítás megáll a lábán. A bevétel nyilván kevesebb, de a látogatók csak jól járnak, hiszen ha valaki megteheti, egy hétvége alatt mindkét kiállítást meglátogathatja, mivel csupán 80 kilométer a távolság a két város között.

Korábban a padovai nemzetközi motorszépségverseny az AMD által szervezett motorépítő világbajnokság selejtezője volt. A selejtező azonban immár a veronai kiállítás, így az ottani győztesek mehetnek a sturgisi megmérettetésre. Hogy megmaradjon a padovai verseny értéke is, a Bikers Life Magazin által szervezett szépségverseny az amerikai Rat’s Hole Bike Show-val kooperált. Ennek eredményeképp idén csaknem 100 nevezője volt a megmérettetésnek, köztük egy magyar műhely, a Radical Garage is.

Görbe Sanyi, a Radical Garage tulajdonosa, aki lassan Olaszországban ismertebb, mint idehaza, elmondta, hogy már évek óta kiállítója padovai kiállításnak és résztvevője a motorszépségversenynek. Véleménye szerint a „válás” jót tett a Bike Exponak, hiszen két évvel ezelőtt már annyi látogatója volt a rendezvénynek, hogy alig lehetett elférni a csarnokban. A szervezéssel, és a szervezők hozzáállásával is tökéletesen meg volt elégedve. Példaértékű, hogy meghívott vendégként nem kellett fizetnie a standért, és a szervezők folyamatosan azt lesték, hogy tökéletesen jól érzi-e magát a magyar csapat.

Még több kép Padovából!Sanyi nem csak ezért lehet elégedett, hanem azért is, mert a műhelyében készült motor, a Harley-Davidson Road Kingből épült „Road Master 2” a „Full Dresser” kategória első helyezettje lett. A 2003-as motor különlegessége a Radical Garage műhelyében készült, egyedileg formára hajlított fém karosszériaelemek, a tank és a sárvédők.

Az oldaldobozokat – amelyek egy baggernek elengedhetetlen részét képezik – 13 cm-rel toldották meg, valamint a kipufogódobokat is a dobozba süllyesztve vezették el. A hátsó lámpát szintén a dobozba építették be, és ledek segítségével úgy alakították ki, hogy helyzetjelző, féklámpa és index is egyben.

A fényezés a Hucker Airbrush műhelyében készült, az üléseket újrakárpitozták. A motoron elöl-hátul 18-as kerekek vannak. Az első helyezett gép a „Road master 2” nevet onnan kapta, hogy tulajdonosának már van egy Road Maser nevű Buickja. A megrendelés pedig arról szólt, hogy egy ahhoz hasonló stílusú motorkerékpárt kellett Sanyinak megalkotnia.

Görbe Sanyi még annyit tett hozzá a kiállítással kapcsolatos élményeihez, hogy a Bikers Life motorszépségversenyének nagy előnye, hogy rengeteg a kategória, így a benevezett alkotások is jobban összehasonlíthatóak. Az összesen 12 osztályban induló járművek közül persze itt is kiválasztották azt a legjobb hármat, amelyek a Best of Show kategória győzteseként idén tavasszal részt vehetnek a Daytona Bikeweeken megrendezett 38. Rat’s Hole Bike Show szépségversenyén.chopper us engineP1160102foto 37

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük