fbpx
HírekKultúraMotoros zene

Dübörög a klasszikus rock: Peter Kovary & The Royal Rebels

peter kovary 2Friss, modern, új és mégis valamiképpen régről ismerős zenét játszik a Peter Kovary & The Royal Rebels.

 

A Neo frontembere, Kőváry Péter 12 év után elhagyta az elektronikus zenét játszó együttest, és visszatért a gyökereihez, a klasszikus rockhoz. A Dal című tévéműsorból ismert Peter Kovary & The Royal Rebels első albuma, a Halfway Till Morning lemezbemutatója és egyben a tavaszi, európai turné nyitóállomása február 23-án volt a budapesti Kuplungban.

A zenekart a szélesebb nagyközönség az eurovíziós válogatóban, A Dal című tévéműsorban ismerte meg, ahol a legjobb 30 dal között szerepelt az It’s a Riot című szerzeményük. A rádiókban játszott mainstream slágerekhez képest valódi felüdülést jelentett a mezőnyben a Rebels-féle rock ’n roll, amely az 1960-as, ’70-es, 80-as és 90-es évek klasszikus rock- és blues-rock zenéjéből merít inspirációt.

– A kétezres évek elején visszatért ez a műfaj, és most underground vonalon újabb mozgolódás érzékelhető. Ha úgy tetszik, akkor a klasszikus rock ismét a reneszánszát éli, aminek nagyon örülök. Tinikoromban a szüleim zenehallgatási szokásai hatottak rám, és a ’60-as,’70-es évek legendás bandái, a Rolling Stones, a Beatles vagy a Led Zeppelin inspiráltak. Ez a fajta retro rock a zenében, a témáiban és a külsőségeiben egyaránt visszanyúlik a gyökerekhez, ugyanakkor a hangzása friss és modern, a szövegek pedig olyan életérzést közvetítenek, amellyel könnyen azonosulhat egy tizenéves vagy akár egy ötvenes is – mondta Kőváry Péter, a Peter Kovary & The Royal Rebels dalszerző-frontembere.

A Peter Kovary & The Royal Rebels első nagylemeze Halfway Till Morning címmel február 20-án jelent meg a Music Fashion Kiadó gondozásában. A 11 szerzemény alapvetően klasszikus rock stílusú, de felismerhető a country, a hard rock vagy éppen a korai Beatles hatása is. A lemezbemutató koncert február 23-án, csütörtökön a budapesti Kuplung színpadán volt a The Trousers és a River of Lust társaságában.

A lemezbemutató egyben a tavaszi turné első állomása is. A budapesti fellépés után a fiúk Esztergomban, majd Bécsben és Klagenfurtban (Ausztria), Padovában (Olaszország), Debrecenben és újra Budapesten, ezúttal a Hard Rock Caféban koncerteznek. Április elején a Peter Kovary & The Royal Rebels a cseh fővárosban, Prágában lép fel, majd a hónap végén a budapesti Barba Negra Track közönségének zenélnek a Hooligans vendégeként.

peter kovary 3peter kovary 3

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x