fbpx

Dixie Chics: Tökös csajok

Három éve a Dixie Chicks Bush-ellenes nézetei miatt belekeveredett az amerikai politikába. 2003. március 10-én történt, hogy az egyik tag, Natalie Maines egy koncerten azt mondta, hogy szégyellik magukat, amiért ugyanabból az államból származnak, mint az Egyesült Államok elnöke. Mindez tíz nappal az iraki háború kezdete előtt volt…

Akkor a rajongóik elpártoltak tőlük, a rádiók bojkottálták őket, de a karakán lányok kitartottak hazafias nézeteik mellett, és nem hagyták abba a zenélést. És jól tették. A közelmúltban megrendezett 49. Grammy-díjátadó abszolút mindent vivő nyertese kétségkívül az amerikai Dixie Chicks együttes. A három gyönyörű énekesnőből álló texasi southern rock formációt öt kategóriában jelölték, és a díjátadón élőben is fellépő fantasztikus trió mind az ötöt be is zsebelte az alábbi kategóriákban:

Az év felvétele (Not Ready to Make Nice)
Az év lemeze (Taking the Long Way)
Az év dala (Not Ready to Make Nice)
Legjobb country előadás (Not Ready to Make Nice)
Legjobb country lemez (Taking the Long Way)

A Dixie Chicks “Taking The Long Way” című albuma a megjelenésekor első helyen debütált a Billboard magazin Top 200-as listáján Amerikában. A pop- és rockzene határán levő stílust játszó csapat három hölgytagja gyönyörűbb, mint valaha. Jó fogásnak tűnik, hogy a lemez épp akkor jelent meg, amikor a Dixie Chicks körül óriási “médiafelhajtás” volt: a Time magazin címlapján szerepeltek, öt részes interjúsorozatot készítettek velük, több vezető tévécsatorna hívta őket műsorába, köztük Larry King is! Az album sikere a Rolling Stone magazin szerint talán abban keresendő, hogy a klasszikus rock mélységét és őrületét kifejezve a trió hű marad texasi gyökereihez is.

A rekordokat döntő, slágerlistákat ostromló csapat több mint 10 millió eladott példánnyal összesen 39 arany-, platina- és multiplatina-lemez tulajdonosa, sőt mára már a kétszeres gyémánt státuszt is kivívták maguknak, ami nemcsak a country alapú zene miatt kiemelkedő eredmény, hanem azért is, mert mindez egy lánycsapatnak sikerült.

Az új Dixie Chicks-album 14 dalának szerzői/társszerzői maguk a tagok (Natalie Maines, Martie Seidel és Emily Robinson), a lemez producere pedig Rick Rubin (Johnny Cash, Neil Diamond, Red Hot Chili Peppers, RUN-D.M.C.). A “Taking the Long Way” zeneileg nagyon gazdag, mély gondolatokkal teli, igazán gyönyörű album. Az album első kislemezdala, a “Not Ready to Make Nice” három kategóriában is nyert Grammy díjat: Az év felvétele, Az év dala, és a Legjobb country előadás.

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x