EseményekMotoros találkozó

Disznólkodtak a Sólymok

Disznovagas2010 335Korai kelés, réteges öltözködés, találkozó a Sólyomfészekben. Csak a bukók, a protektoros ruha, no meg a motorok maradtak otthon. A létszám majdnem teljes szinte az egész klub eljött. De ma nem egy kellemes motoros túra reménye hozta össze a csapatot, hanem kőkemény munka.

A disznóvágás gyerekkoromban olyan misztikus dolognak számított – annyira készült rá mindenki, nagybetűvel beszéltek róla a felnőttek – egészen addig, míg egyszer el nem vittek engem is egyre keresztapámékhoz. Hajnalban keltünk. Reggel tízre kristálytisztává vált, hogy ez nem pesti gyereknek való, és hát a mulatság szó egy pillanatig sem jutott volna eszembe róla. Délre hulla fáradt voltam már. De este, mire végignéztem a sok húson, és finomságon, jó érzés töltött el, hogy én is részese lehettem ennek a monumentális munkának.

Hát ezen emlékek birtokában vágtam neki ennek a januári szombatnak is. Persze a társaság, a már jól összeszokott csapat, a barátok, a poénok és a finom mézes-meggyes sokat javított a hidegen, és a munkán. Sokan voltunk, több kéz, többet bír – gyorsan haladtunk. Folyamatosan készültek a finomabbnál finomabb frissensültek, levesek minden üstben, serpenyőben más és más.

 

Életem egyik feledhetetlen élménye is ehhez a naphoz kötődik: ekkor ittam először olyan forralt bort, amibe erős paprikát főztek bele. Most már legalább pontos elképzelésem van arról, mit nem akarok inni soha többet életemben. A motoros történeteket, a lassacskán kezdődő szezon többnapos túráinak és rövidebb gurulásainak tervezgetése váltotta fel. Így már nem lehetett érzékelni az idő múlását sem, a munka is gyorsabban haladt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a galériában!Sötétedésre már mindenki a szomszédos Alkonyattól Pirkadatig nevű „vendéglátóipari egységben” melengette átfázott ízületeit. Még néhány pohár bor, egy kis beszélgetés, de az estére tervezett koncertet már a Sólymok nélkül élvezte a közönség, mert ők elfáradtak, s hazamentek a legények. A 2010-es túrákon már csak a vasak etetéséről kell majd gondoskodni, ennivaló lesz bőven.Disznovagas2010 042Disznovagas2010 152Disznovagas2010 327Disznovagas2010 436

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük