fbpx
Impact-Site-Verification: -1707407557
EseményekMotoros találkozó

Devils Börze a 21-es szám bűvöletében

devils borze 2014 2A 21-es szám a számmisztika szerint a sikert, a felívelő karriert és hosszú harc utáni biztos győzelmet jelképezi. A Devils Börze sikere és népszerűsége az elmúlt évek során egyre nőtt, így az esemény szervezői méltán lehetnek büszkék hajdani ötletükre. Az először 21 éve, 1993-ban megrendezett börze mára igazi fogalommá, és motorosok számára kihagyhatatlan eseménnyé vált.

Az idén is a népligeti Építők Sportcsarnokban, november 22-én megrendezett alkatrészbörze nem csupán egy motoros kirakodóvásár, hanem egy igazi kis motoros találkozó. A kilátogató érdeklődők nem csak az eddig garázsok, pincék és műhelyek mélyén lapuló, elfeledett vagy tulajdonosa számára feleslegessé vált alkatrészek, motoros kiegészítők között böngészhettek kedvükre. A tömegben sétálva lépten-nyomon rég nem látott arcokba, jó ismerősökbe és barátokba futhatott az ember, és véget nem érő sztorizgatások közepette élvezhette az igazi motoros miliőt.

Többek között hazánk híres motorépítőivel, Sapkával és Görbe Sanyival, illetve utóbbi motorversenyző kisfiával, Somával is össze lehetett futni, továbbá az egyik legnagyobb motoros szívvel megáldott Tóth „Cimbi” Roland, és a szintén motorépítő Ferry (Custom Bikes) is felbukkant a sokadalomban.

A korábban érkezőket a Nacked Truckers rockabilly trió szórakoztatta, miközben sör és sült kolbász illata terjengett a levegőben, és egyre többen álltak be a sorba, hogy enyhítsék szomjukat és éhségüket a sörpadokon beszélgetve.

A számos stand rogyásig volt pakolva sokak számára kincsnek számító alkatrészekkel, így a szerencsések régóta áhított darabokkal a hónuk alatt távozhattak. Az árakat nem szigorúan megszabó eladókkal lehetett egyezkedni, és ki-ki ügyessége szerint tudott lefaragni az összegekből. Sok motoros kiegészítőt forgalmazó árus is jelen volt, így a Bázis Motor is képviseltette magát a börzén, miközben a budapesti üzlet az eseménnyel párhuzamosan szintén nyitva tartott.

Néhány szép Harleyt is kiállítottak, melyek megvásárolhatók voltak, csak úgy, mint a rendezvényre ingyenesen bevihető, eladó használt motorok. A kimondottan motoros közönség így nagyobb eséllyel köthetett üzletet a tulajokkal, interneten böngészés helyett a börze keretein belül, személyes szemrevételezés során jöhettek létre az adás-vételek.

 

A Devils Motors Klub karitatív tevékenységek mellé is szívesen adja nevét, illetve rendezvényei során kézzelfogható segítséget nyújt a rászorulóknak. A mostani börze keretein belül a MOTAMOT-tal karöltve, árverés keretein belül gyűjtöttek pénzt abból a célból, hogy a motorbalesetek következtében árván maradt gyermekek családjait 100-100 ezer forinttal támogatni tudják.

A Piedzo Dekor által felajánlott egyedi, MOTAMOT-os ajándéktárgyak (bögre, öngyújtó, póló) sikeres elárverezései után a Művész Zoli által festett motoros témájú kép, és az Ács Zoli munkájának, szervezésének köszönhetően teljes egészében felújított Csepel 125 motorkerékpár került licit alá.

A festmény 55 000 forintos áron talált gazdára, majd a veterán motorért folyó licit-harc következett. A licit közben Ács Zoli beszélt a felújítás munkafolyamatairól, a színpadon megjelentek a felújításban részvevő munkatársai, akik szívvel-lélekkel dolgoztak a gyönyörű gépen. Az árverés igazi lázban folyt, melynek végén az egyik látogató, Meleg Norbert 510 000 forint ellenében vehette át boldog tulajdonosként a Csepelt.

Az érdekesség a dologban az, hogy Norbert nem motoros ember, így karitatív tettét a motoros társadalom még nagyobb tisztelettel és örömmel konstatálta. Remélhetőleg, nemcsak a vitrinben fogja nézegetni, hanem a szép antik darab kedvéért megtanul motorozni, és sok balesetmentes kilométert tesz majd meg a magyar motorkerékpár-gyártás eme szép relikviájával. Az árverésen befolyt összeg mellett a Devis MC minden egyes belépő árából 100 forintot felajánlott a gyűjtést szervezőknek, mely összeggel a Motoros Árvák Karácsonyát támogatják.

A napot a Blues Company vidám zenéje zárta. Az árusok lassan összecsomagolták megmaradt portékáikat, és helyüket átadták a szórakozó tömegnek, akik késő estig folyatták a motoros sztorikat, pusztították a sört és feltöltődtek sok élménnyel, hogy a hideg téli napokat átvészelve, tavasszal újra nyeregbe pattanjanak.

devils borze 2014 1devils borze 2014 3devils borze 2014 4devils borze 2014 5devils borze 2014 6devils borze 2014 7devils borze 2014 8devils borze 2014 9devils borze 2014 10devils borze 2014 11devils borze 2014 12

0 0 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x