HírekKultúraMotoros zene

Deák Bill Gyula fergeteges nagykoncerttel tér vissza a blues színpadára

Deák Bill Gyula Koncert a PeCsábanMagyarország legnagyobb blues-torka, az élő legenda, betegségéből felépülve hatalmas bulira készül. Ezúttal a hazai rock egyik szentélye a Pecsa Music Garden ad otthont a visszatérésre, hogy Deák Bill Gyula a kényszerű szilencium után ismét megrezegtesse hangszálait.

 

A 2013. május 18-án, 20 órakor kezdődő bő kétórás, fergetegesnek ígérkező dzsemborin az évtizedes, kihagyhatatlan klasszikusoktól egészen az újabb kori rhythm and blues slágerekig minden olyan darab terítékre kerül, amely a Király immár több mint 40 esztendős életútját fémjelzi.

Ez az életpálya több ponton összekapcsolódott két olyan emblematikus személyiséggel, hangszeres muzsikussal, akik művészetükkel jelentős mértékben hozzájárultak Bill Kapitány sikereinek kiteljesedéséhez. Póka Egon szerzeményei alapjaiban határozták meg az utánozhatatlan orgánumú énekes pályaívét a Hobo Blues Bandben csak úgy, mint későbbi szólókarrierjében.

A neves basszusgitáros-szerző mellett ott volt Tátrai Tibor, akinek gitártechnikája, megszólalása határainkon innen és túl egyaránt fogalom. Nos, mindkét kiváló muzsikus virtuóz hangszeres játéka megcsillan a Pecsa Music Garden színpadán. Hozzájuk csatlakozik Koltay Gergely a Kormorán együttes vezéregyénisége, aki még a nyolcvanas évek Hobo Blues Band időszaka után fűzte szorosabbra zenei-művészeti kapcsolatát a magyar blues-királlyal.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ugyanaz a Koltay Gergő – mintegy kilencévnyi hallgatás után – CD formájában előbb Hatvan csapást mért az öblös hangú énekesre, azt követően pedig meghallgattatta a nagyérdeművel a Király meséit. Mindkét vadonatúj nótákat tartalmazó és korszakos album, a XXI. századi rhythm and blues egy-egy szépen csillogó gyöngyszeme.

Deák Bill Gyula vendégeinek sorát gyarapítja, Leszek Cichonski az ötvenöt éves wroclaw-i gitárvirtuóz, akinek a Thanks Jimi Fesztivál ötletét és megvalósítását köszönhetjük, és akit lengyel Radics Bélaként is szoktak emlegetni…deak bill gyula 2013 2deak bill gyula 2013 3deak bill gyula 2013 4deak bill gyula 2013 5deak bill gyula 2013 6deak bill gyula 2013 7

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük