HírekKultúraMotoros kép

David Uhl világa

Daviduhlstella partMár két éve, hogy David Uhl megfestette “Evelyn” című festményét. Most pedig “Stella” csatlakozott a Harley Hölgyek kollekciójához. David úgy jellemezte Stellát, mint aki nem a legérettebb hölgy, de több mint egy lázadó, aki teleszívta magát a változás szelével a 20. századból.

A Harley-Davidson egyfajta katalizátorként vett részt ebben a változásban. Látni egy csodaszép nőt, ahogyan egyszerűen csak ül egy ilyen motorkerékpáron. Ez volt a legszokatlanabb életérzés akkoriban. Elmesélte azt is, hogy mik azok az okok, ami miatt megalkotta ezt a remekművet.

„Két esztendő eltelt mióta bemutattam Evelynt, a legutóbb festményt a “Women of Harley Series” (A Harley-Davidson Hölgyei) sorozatból. A festmény egy portré, ami egy érett motoros hölgyet ábrázol, amint egy hegyet mászik meg a motorjával. A kép a kora 30-as éveket idézi. Vastag, határozott ecsetvonásokkal, kifejező színekkel dolgoztam. El kellett képzelnem, hogyan üli meg egy hölgy a vas paripát, és kémleli körbe az ismeretlen tájat, terepet maga körül. Jól látható Stellán, hogy ugyan csak egy évtizeddel Evelyn előtt járunk, Evelyn idejére mégis mekkora változáson ment keresztül a női nem és a motorok közti viszony. Most pontosan szerettem volna éreztetni, minden apró részlettel együtt, az akkori Amerika hangulatát.”

„Elhatároztam, hogy olyan képet alkotok, ami konkrétan a motorokra, és az általuk elért változásokra fókuszál. Stella az Oxford Hotel előtt üldögél a 20-as évek jellemvonásaival, egy csodás új Haley-Davidson-on, a megvető szemek kereszt tüzében. Ezek a fiatal nők abszolút sokkoló hatással voltak az akkori társadalomra. Repülőgépeket vezettek, motoroztak, bárokban táncoltak hajnalig, a ruházatukról már nem is beszélve. A Harley-Davidson Heritage is ezeket az érzéseket foglalja magában. Remélem a közönség élvezi ezt a kis ablakot, melyen keresztül az általam látott múltat mutatom be.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük