• CsamClub
  • Vélemény
  • Hallgattassék meg az edzőterem tulajdonosa is, aki a Down-kóros fiút "kitiltotta"

Hallgattassék meg az edzőterem tulajdonosa is, aki a Down-kóros fiút "kitiltotta"

down koros attilaTényleg csak futólag olvastam a Facebookon az esetről, ami állítólag most lázban tartja az országot. Mivel a kerületben lakom, azt nyilván láttam, hogy a kerületi lakók, anyukák rögtön kampányolni kezdtek az edzőteremből állítólag kitiltott Down-szindrómás srác mellett. Egész pontosan a gonosz edző ellen kampányol még mindig a többség úgy, hogy nem is ismerik pontosan az esetet.

Emberi tulajdonság, hogy a látszólag gyengébbet segítjük, támogatjuk, gondozzuk és ápoljuk. Ha nem lenne az emberekben ez az ösztön, szörnyű hely lenne ez a világ, például a csecsemőket, az időseket és a betegeket sem ápolná senki. (Ja, hogy ilyen is van? Az tényleg durva, de attól még nem az a normális.)

A felületes szemlélők számára tehát egy kigyúrt, kopasz macsó a sérült srác elleni meccsben csak a gonosz, kirekesztő szerepét játszhatja. Pedig azért itt vannak más szempontok is. Szakmai például.

HIRDETÉS (x)

Tegnap este osztotta meg az egyik kerületi anyuka ezt a videót, amit Csavajda Szabolcs szombaton tett közzé a saját védelmében, miután a bulvár média nem csak az egész történetet, hanem még az ő saját szavait is kiforgatta, és ezzel hatalmas károkat okozott az edzőterem tulajdonosnak nem csak vállalkozóként, hanem emberileg is.

Azt kell, hogy mondjam, hogy engem meggyőzött. A videó alapján egy jólelkű, jó szándékú, és értelmes embernek látom Szabolcsot. Ráadásul nálam alap, hogy aki a média szót helyesen használja, az eleve nem lehet hülye ember. (Tudniillik a latin szó egyesszámú alakja a médium, aminek a többesszáma a média, vagy médiumok, de semmi esetre sem médiák, ahogy nagyon sokan használják - helytelenül.)

Ex aerobic edzőként és személyi edzői végzettségem tudatában is azt mondom, hogy teljes tiszteletem az övé, hogy segíteni próbált. Azt hiszem, soha nem vállalnék sérült embert, mert ahhoz - úgy gondolom - speciális képzettség kellene.

Ráadásul úgy tűnik a videóból, hogy Szabolcs, aki nem csak teremtulajdonos, hanem edző és versenyző is, a felét sem mondta el annak, ami a teremben történt, mert még mindig tekintettel van a sérült fiú személyiségi jogaira. Annak ellenére, hogy az ő jogaira jelenleg nincs tekintettel senki.

Az, aki éhségében őrjöngve tépi fel a hűtő ajtaját és mindent kizabál belőle, valószínűleg más esetekben is hasonlóan vehemens, ami kimeríti az ön- és közveszélyeztetés fogalmát, főleg egy edzőteremben, ami eleve veszélyes üzem. Ráadásul a Down-szindrómás fiú 34 éves, tehát nem egy gyerekről, hanem egy 120 kilós felnőtt férfiről beszélünk, ami szintén más megvilágításba helyezi az esetet.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Amikor ilyen nyomokra bukkansz, biztos lehetsz benne, hogy van valahol a közelben egy tündérkirálykisasszony. Mezítláb....
Bővebben...
Barn find. Ez az angol kifejezés. Egy nagyon jó barátom apjának haverjánál volt egy ilyen....
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!