HírekEseményekMotorbemutatóMotorkiállításMotorok

Csak 5 darab készül a Lazareth repülő motorjából – VIDEÓVAL!

Lazareth LMV 496 repülő motorCsaknem másfél évvel a szerencsétlenül végződött motorbemutató után immár rendelhető a Lazareth LMV 496 repülő motorkerékpár személyre szabva és a francia jogszabályoknak megfelelően forgalomba állítva.

Hogy mennyibe kerül a repülő motorkerékpár, az persze még mindig nem derült ki. Azért a nagyságrendet simán be lehet lőni az alapján, hogy összesen 5 darab készül belőle és ezek közül csak a #002, #003, #004 és a #005-ös sorszámú vásárolható meg. Az elsőt az alkotó nyilván megtartja magának.

Az LMV 496 alapjában véve egy elektromos motorkerékpár, ami kevlár-szén-kompozitból készült és
100 kilométeres hatótávolságra képes. Amikor azonban repülő üzemmódra vált, a felszálláshoz szükséges energiát a kerekek közepén elhelyezett turbinák biztosítják.

A teljes leadott energia körülbelül 1300 lóerő a 2800 N tolóerővel. A közúti üzemmódról a repülési módra váltáshoz a műszerfalon lévő egyszerű kapcsolót kell átállítani. A repülési információkat (turbina sebesség, magasság, elhelyezkedés, sebesség…) a pilóta közvetlenül a műszerfalról tudja leolvasni. Repülő üzemmódban összesen 10 percig üzemel a repülő motor.

A felhasznált alkatrészeket a legjobb beszállítóktól szerezték be. A kiegészítőket, tükröket, irányjelzőket a Rizoma készítette, a felfüggesztések gyártását pedig a TFX Suspension Technology-ra bízták.

Lazareth LMV 496 repülő motorAz alkotó

Ludovic LAZARETH eredetileg egyedi autókat és motorkerékpárokat készített, de az évek során érdeklődése a kivételes járművek gyártása felé fordult. 1998-ban hozta létre a LAZARETH Auto-moto céget, hogy szabadon engedhesse végre a fantáziáját és kreativitását.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A vállalat 2005-ben kapta meg a gyártó státuszt, és ekkor kezdhették el gyártani az első forgalomba helyezhető járműveket “LAZARETH” márkanév alatt. Azóta körülbelül száz különféle típusú jármű került ki a kezeik közül.

2018-ban a Lazareth az “Élő Örökség Vállalat” címet nyerte el a francia államtól, amelyet az ipari miniszter és a Kereskedelmi Intézet adott át a tulajdonosnak.

A Lazareth Auto Moto műhelyében számos jármű készül különféle reklám- és mozifilmekhez. Például náluk készültek a Mad Max futurisztikus csodái, valamint a Mathieu KASSOVITZ Babylon AD című filmjéhez átalakított tíz motorkerékpár is.

A kész Lazareth LMV 496 modellt a szemfüles motorrajongók már élőben is megcsodálhatták januárban a Motor Bike Expo-n Veronában, és a Salon du 2 Roues kiállításon Lyonban.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük