fbpx

Courtney Duncan feltúrta a belga homokot Lommelben – FIM WMX 2021 2. futam

FIM NŐI MOTOKROSSZ VILÁGBAJNOKSÁG 2021Az első futamban szerzett pályaismeretével Courtney a második futamban már a kapuból kilőtt, hogy megszerezze a legjobb pozíciót. Tíz percen keresztül dacolt az összes helyivel, vezetett Papenmeier előtt, miközben Van De Ven a második helyet szerezte meg a német előtt, és Verstappen is ott volt a nyomában. Duncan később egy pillanatnyi tapadásvesztés miatt végül elvesztette a vezetést.

Fontanesi a nyolcadik helyről kezdte a futamot, de már az első körben gyorsan haladt, mivel a második körben már a második volt. Az olasz ezután a verseny leggyorsabb körét futotta, mivel egyértelmű volt, hogy éhes a győzelemre.

Van Der Vlistnek a második futamban keményebben kellett dolgoznia, hogy az első ötbe kerüljön, mivel Duncan átvette a vezetést Fontanesi-től, a GasGas versenyzője többször is megpróbálta megelőzni a kiwit, és a negyedik körben már ő volt a verseny új vezetője.

Van De Ven ekkor hibázott, ami átengedte Van Der Vlist, aki ezután erősen támadta a vezetést, és a hetedik körben már ő volt az új vezető.

FIM NŐI MOTOKROSSZ VILÁGBAJNOKSÁG 2021

Duncan ezután a harmadik helyre küzdötte fel magát Van De Ven-nel folytatott szép csatát követően, amely több körön át tartott, míg Van Der Vlist 6,846 másodperccel megelőzte. Duncan további öt percen át maradt harmadik, de mivel a lekörözött versenyzők tovább rontották az egyre rosszabb állapotú pályát, a negyedik helyre szorult vissza. Ekkor azonban már az élen haladók is hibázni kezdtek.

A következő üldöző majdnem húsz másodperces hátrányával megbocsátható lett volna, ha beéri a “biztonságos” negyedik hellyel, de a kiwi lányt keményebb fából faragták, és az utolsó körökben gyorsabb időt ment, mint bármelyik riválisa. majd egy viharos külső előzéssel visszaszerezte a harmadik helyet, és a kockás zászlónál alig maradt le a második helyről.

FIM NŐI MOTOKROSSZ VILÁGBAJNOKSÁG 2021

Végül Van Der Vlist volt az, aki első WMX futamgyőzelmét aratta, mivel Fontanesi és Duncan a második és harmadik helyen végzett. A 2-1-es eredménnyel Shana Van Der Vlist lett a forduló összesített győztese, a második helyen Kiara Fontanesi végzett, aki a szezonban először állt dobogóra, míg Lynn Valk szintén életében először állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A kawasakis lány szívós elkötelezettségével a nap ötödik helyét szerezte meg. A szerencsétlen első futam után Duncan visszaesett a második helyre a bajnokságban, mivel Van Der Vlist mindössze két pont előnnyel vezet, míg Valk a harmadik helyre lépett előre.

FIM NŐI MOTOKROSSZ VILÁGBAJNOKSÁG 2021

Ezzel az új-zélandi lány magabiztosan vághat neki a sorozat hátralévő fordulóinak, ahol kedvezőbb, kemény burkolatú terepviszonyok várják. A WMX  következő futama Törökországban lesz szeptember 4-5-én, ahol egy különleges dupla futamot rendeznek, majd szeptember 7-én és 8-án kerül sor a sorozat következő versenyére.

 

A sorozat jelenlegi állását itt tudod megnézni. 

 

Forrás: fim-moto-com, Képek: lulop.com

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x