fbpx
EseményekMotorverseny

Courtney Duncan feltúrta a belga homokot Lommelben – FIM WMX 2021 2. futam

FIM NŐI MOTOKROSSZ VILÁGBAJNOKSÁG 2021A FIM Női Motokrossz Világbajnokság második fordulója érdekes futamokat hozott, amelyeken Shana Van Der Vlist győzött, és megszerezte élete első WMX-győzelmét és átvette a bajnokság vezetését. Eközben a Bike it MTX Kawasaki versenyzője, Courtney Duncan balszerencsés napot fogott ki, és lemaradt a dobogós helyezésről.

Az első WMX-futamra a kapu lehullott, és Van Der Vlist repülőrajtot vett, de Larissa Papenmeier (423 Yamaha Racing) és Kiara Fontanesi is ott volt a rajtnál. Eközben A Bike It MTX Kawasaki versenyzője Courtney Duncan dacosan harcolt a helyi homokbuckákkal a FIM női WMX motocross világbajnokság belga fordulóján Lommelben.

A kiwi lány (ti. új-zélandi) korábban még soha nem versenyzett a legendás homokpályán, amely Belgium északkeleti sarkában található, és amely a hétközi eső után még a szokásosnál is nehezebb és durvább volt. A hazai és holland versenyzők, akik ezen a pályán, ilyen különleges körülmények között edzettek, hagyományosan uralják a mezőnyt. A világ többi részéről érkező WMX versenyző viszont most esett át a tűzkeresztségen.

Papenmeier ezután néhány pozíciót visszaesett, míg Fontanesi maradt a harmadik helyen, Lynn Valk pedig a második helyre lépett előre. Britt Jans-Beken pedig a negyedik helyen autózott.

A futam első nagy drámáját láthattuk, amikor Duncan Sara Andersen belső oldalán akart leugrani, de a páros összeért, és ennek következtében mindketten kiestek.

FIM NŐI MOTOKROSSZ VILÁGBAJNOKSÁG 2021

Még több kép a versenyről a galériában

Eközben Nancy Van De Ven a Ceres 71 Racing versenyzője egyre feljebb került a sorrendben, miközben kereste az utat Amandine Verstappen mellett, aki az ötödik helyen állt.

Miközben a Van Der Vlist és Valk közötti különbség 3,028 másodperc maradt, Jans-Beken próbálta megkerülni Fontanesi-t a harmadik helyért, míg Duncan a 9. helyre küzdötte fel magát. Eközben Andersen a Kawasaki versenyzőjének ütközése és egy rövid boxkiállás után betört a top 20-ba.

Női Motokrossz Világbajnokság 2012 Szlovákia

De minden szem a mezőny elejére szegeződött, amikor Valk a hatodik körben átvette a vezetést Van Der Vlistől. A páros aztán egészen a verseny végéig szorosan tartotta a versenyt.

Jans-Beken rövid időre elkapta Fontanesi-t a harmadik helyért, bár a verseny végére visszaesett az ötödik helyre, mivel Fontanesi és Van De Ven utat találtak maguknak. Végül Valk volt az, aki megszerezte élete első győzelmét Van Der Vlist megelőzve. Duncan az utolsó előzéssel leszedte az előtte haladó lányokat, így két körrel a vége előtt végül a hatodik helyen végzett.

Lapozz a második futam eredményeihez!

CsamShop motoros pólók 2023 május

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x