fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

Café Racer-rel bővíti a Crossfire családot a Brixton

Brixton Gaokin Crossfire Cafe RacerA Brixton 500 köbcentis Crossfire már három modellből álló termékcsaláddá vált, az eredeti roadsterhez csatlakozik a felegyenesedett Crossfire X és a scrambler stílusú Crossfire XC.

A tavaly bemutatott a Storr nevű kalandmotor-származékhoz most úgy tűnik, hogy egy café racer is csatlakozik a Brixton kínálatában. Bár a formatervezés Európában készült, a Brixton motorkerékpárjait Kínában gyártja a Gaokin, amely a Crossfire-t saját márkaneve alatt is értékesíti az országban GK500 néven. A Gaokin neve alatt jelent meg először a Crossfire café racer.

A kínai típusjóváhagyási dokumentumokban felbukkanva azonnal felismerhető, hogy ez egy Crossfire, de a kormány sokkal alacsonyabb és keskenyebb, a jellegzetes kör alakú fényszóró körül egy kis burkolat van, és a részletek között szerepel a púpos ülés és a kormány végi tükrök, valamint a retró térdvédő a tankon.

Az eredmény egyértelműen egy 60-as évek ihlette café racer, amely azonban megtartja a Crossfire jellegzetes elemeit, különösen az üzemanyagtartály két oldalán lévő éles X alakú ráncot.

Középkategóriás kalandmotor és elektromos strandcirkáló a Brixtontól

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Műszakilag a motor nagyjából változatlan a szériamodellhez képest. Ugyanazt a 35 kW (47 LE) teljesítményű párhuzamos ikermotort használja, amely Európában szépen beleillik az A2-es jogosítványtartományba, valamint a Crossfire acélvázát és lengőkarját is kölcsön vette az új modell. A 1416 mm-es tengelytáv megegyezik a széria motorkerékpáréval, akárcsak a 190 kg-os nedves tömeg.

Bár a motort hivatalosan még nem mutatták be, nyilvánvaló, hogy a közeljövőben a Gaokin kínálatához kívánják csatlakoztatni, és mivel a meglévő Brixton Crossfire termékcsalád pontosan tükrözi a Gaokin GK500 modellcsaládját, valószínű, hogy a gép átkeresztelt változata Brixton formában kerül majd exportra, amint a gyártás beindul.

 

Forrás

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x