CsajokHírekTetkó a csajokon

Bőrügyek – a könyv horrorjelenetet fabrikál a tetoválásból

tetovalas yael adler borugyek konyv„Hirtelen a fejünk felett egy hatalmas, hegyes tű hatol át a mennyezeten, és fekete festék zúdul le belőle. Újra és újra” – írja dr. Yael Adler bőrgyógyász a tetoválással kapcsolatban, az emberi bőrről szóló könyvében.

Bőrügyek – Minden, amit az egyik legérzékenyebb szervünkről tudni érdemes címmel, még 2017-ben jelent meg hazánkban dr. Yael Adler bőrgyógyász könyve, melyben informatív, szórakoztató hangnemben mutatja be legérzékenyebb szervünket, a bőrünket.

A tetoválásról azonban, szó szerint horrorként ír, hiszen – mint sok eddigi cikkemben említettem -, a már agyonbeszélt általánossá váló kérdések után, kellő hangsúlyt kell fektetni a festékekre, amelyekről nem tudhatjuk, pontosan milyen anyagokat tartalmaznak.

De álljon itt a szerzőtől egy idézet, melynek egy részét a cikk elején olvashattad. Tehát: „Képletesen bőrünk mélygarázsában a mínusz második szint padlóján ülünk. Hirtelen a fejünk felett egy hatalmas, hegyes tű hatol át a mennyezeten, és fekete festék zúdul le belőle. Újra és újra.

A lidércnyomás csak egy bizonyos idő elteltével ér véget, de még sokáig halljuk a dübörgést, érezzük a sérült bőr remegését, fájdalom és mérgező idegen anyag vesz körül bennünket. A gyulladási folyamatokra ható hírvivő anyagok tömege, amerre a szem ellát. […] Helyenként a padló is átszakad, és a festék a mínusz harmadik szinten, a zsírszövetben loccsan. Infernális, mint egy horrorfilmben, rémálom.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Van egy olyan érzésem, hogy ha ezt az érzékletes, hasonlatokkal teli írást megmutatod a tini gyerekednek, lehet, hogy elgondolkodik a tetováláson…

Adler azért ilyen „szigorú” a tetoválásokkal kapcsolatban, mert praxisa során, sok olyan beteggel találkozott, akinek a festékekkel gyűlt meg a baja, vagyis inkább a mellékhatásaikkal.

Több tudományos példát említ, mely kutatások kiderítették, hogy a tetoválások okai lehetnek a pácienseknél a napallergiának, a szemgyulladásnak, a bőrráknak.

Az igaz, hogy sokat törődünk a bőrünkkel, hiszen megnézzük, milyen tusfürdőt, testápolót, szemfestéket, alapozót vegyünk, ami kíméletes a bőrtípusunkhoz, de a tetoválószalonba lépve, ilyen jellegű dolgok nem fordulnak meg a fejünkben. Az enyémben sem fordult meg, ez tény…

Persze, most már meg fog benne, de úgy gondolom, a mai világban, egy igényes tetoválónál ez nem kérdés…

Összességében az egész könyvnek az a mondanivalója, hogy a tudatosság és az önfigyelem sok bajtól kímélhet meg, s figyeljünk a bőrünk jelzéseire, hiszen, ahogyan a szerző írja: „A bőr a lélek tükre, a képernyő, amelyen láthatóvá válnak a bensőnk, a tudattalanunk történetei.”

Forrás: nlcafe, lira.hu
Fotó: Medical News Today, lira.hu

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük