EseményekMotorverseny

Borsay Szabi a negyedik

nirolymics 2010 borsay 2Egy ilyen színvonalú versenyen még a legjobb 16 közé kerülés sem könnyű, de a magyar versenyzőnek sikerült ennél sokkal jobb eredményt elérnie.

Idén huszonötödik alkalommal rendezték meg a NitrOlympx elnevezésű gyorsulási versenyt a németországi Hockenheimringen, ami egyúttal a negyedik FIA Drag Racing bajnokság is volt.

Már a négykerekűek között is voltjópár említésre méltó futam, ahol a hölgyek is jeleskedtek. A Top Fuel Dragsterek között a finn Anita Makela 4,800 másodperc-es időt futott, a végsebessége 482,69 km-óra volt. Az amerikai Melanie Troxel most lépett feljebb a Pro Mod osztályba. A 6045 másodperces ideje biztosította újdonsült versenytársai és a közönség rokonszenvét.

A motorok versenyében a Super Street kategóriában volt a legnagyobb fejlődés a tavalyi évhez képest. Itt mind a 11 versenyző 7 másodperc alatti időket fut, tehát igen komoly a verseny.

Borsay Szabolcsék szerda este 10-kor tudtak Pestről a német versenyre, és reggel 10-re értek a Hockenheim ringre. Csütörtökön elintézték a nevezést a Pro Eleminator osztályba, és a gépátvétel után felállították a sátrakat és kipakoltak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az első időmérő péntek reggel volt ahol Szabolcs először nitró nélkül próbálta ki a motort. Az időjárás egész hétvégén riopgatta a szervezőket és a versenyzőket is, így Szabiék csoportjának futamait is folyamatosan tologatták, míg végül csak szombaton tudott még egy próbafutamot menni. Az elért ideje alapján azonban így is sikerült bejutnia a legjobb 16-ba, ahol egy német versenyző is sikerült maga mögé utasítani.

A 4-be jutást a vasárnap délután eleredő eső akadályozta meg, ugyanis egy elég gyenge, régi motor ellen kellett volna Szabolcsnak színte “csak” végig mennie a pályán. Végül az elmaradt futamok helyett az idők döntötek, és Szabolcsnak szerencséje volt, mert az idők alapján így is a negyedik lett.

nirolymics 2010 borsay 1nirolymics 2010 borsay 3nirolymics 2010 borsay 4nirolymics 2010 borsay 5nirolymics 2010 borsay 6nirolymics 2010 borsay 7

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük