MotorokMotorozás

BIMO – Fejlesszük magunkat!

bimo01Az összefogás mutatja, hogy az első lépést mi motorosok tettük meg az ügyben. A cél, hogy változzon a motorosokról kialakult kép, hogy a többi közlekedő is jobban odafigyeljen ránk.

2006. július 8-án Tiszakécskén a BIMO megtartotta első biztonságtechnikai napját. A rendezvényre érkező motorosok egy képzéssorozaton vehettek részt. Elméleti (Elsősegélynyújtás – és Kresz) és gyakorlati tudásukat fejleszthették, ezzel növelve egy estelegesen bekövetkező baleset túlélési esélyét. A nap egy szomorú hírrel indult, mivel egy nagyon kedves motoros barátunk, balesetet szenvedett egy gépkocsivezető hibája miatt. A programok családias hangulatban és kulturált keretek közt zajlottak le.

 

A speciális tanpályán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság magasan kiképzett rendőr motorosai irányításával magas fokú rutint sajátíthattak el a résztvevők. A Füredi Autósiskola a KRESZ tudásának felmérésén dolgozott miközben lehetőség nyílt a hiányosságok átbeszélésére is. A Honda által kifejlesztett motor szimulátor is nagy érdeklődést keltett, ahol lehetőség nyílt felmérni egy esteleges balesetveszélyes helyzetben az azonnali reakciót. A rendezvényt kellemes motoros hangulatú zenék gazdagították.

 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A nap utolsó és egyben a legnagyobb érdeklősét keltő programja a Home-Sped Mentőcsoport által bemutatót motoros balesetek mentésének reprodukálása volt. Amit nagyon fontosnak tartottunk mi magunk is, hiszen „Az Országos Mentő Szolgálat arra hívta fel a figyelmet, hogy a balesetben elhunyt motorosok közel 40%-ának nem kellett volna meghalnia, ha lett volna a közvetlen környezetében olyan ember, aki azt a minimális elsősegélyt tudja nyújtani, amivel elkerülhető lett volna a halál.”

A BIMO nap nem csak a motorosok továbbképzéséről szól, hanem az oda látogatók, nézők és a felvonulást megtekintők láthatják azt, hogy a motorosok összefogtak. Eme összefogás mutatja, hogy az első lépést mi motorosok tettük meg az ügyben, hogy változzon a motorosokról kialakult kép, melynek sajnálatos következménye, hogy nem kellőképpen figyelnek ránk, ezzel motiválva minden olyan embert, aki e rendezvényt látogatta illetve felvonulását látta. Ahol is a motorosokról kialakult képet és motorosokkal kapcsolatos agresszív közlekedési viselkedést, egy kellemesebb hozzáállás felé irányította.

A visszajelzések nagyon pozitívak voltak, aminek az egyesület nagyon örült, hiszen céljának egy piciny részét már elérte az ország egy területén. A BIMO hamarosan újra hallatni fog magáról, továbbra is bízik abban, hogy motoros társadalom képes összefogni, és tenni a jelenlegi helyzet változtatásáért. Aminek ez első lépése felismerni azt, hogy a baleset bekövetkezésének esélye sajnos nagyon magas, ez ellen közösen kell küzdeni! A BIMO mindenkinek biztonságos és balesetmentes közlekedést kíván!

bimo02bimo03bimo04bimologo

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük