EseményekMotoros túra

Csajok a 10. Onroad 48 órás tájékozódási túrán

10 onroad 24 oras tajekozodasi tura 2018 61. nap (augusztus 3. péntek)

Korán elkezdtük a készülődést, hiszen a Startponton lévő helyszíni regisztráció előtt még tankoltunk, láncot ápoltunk, így felkészülten vágtunk bele a túrába. A Debrecen külterületén lévő Panoráma Étterem parkolójában 9 órától lehet becsekkolni, 11 órakor kaptunk egy rövid tájékoztatást, és utána indulhattunk is szabadon. Mi a mielőbbi indulás mellett döntöttünk.

Mivel ez egy tájékozódási túra, így nem kaptuk meg pontosan a helyszíneket, csak ráutaló dolgokat. Pl.: A parkoló végén fordulj balra; 28,6 km után fordulj jobbra: Érsemjén; 1,6 km után tarts jobbra; 0,2 km után az elsőbbségadásnál fordulj balra. A sarkon állott Kazinczy Ferenc egykori szülőháza, ma emlékkert és múzeum található. A helyszínekhez kapcsolódót egy kérdés is (Pl.: Ki adományozta Kazinczy mellszobrát?), amit csak a pont megtalálása után tudtunk megválaszolni.

Így látogattuk meg Érsemjénben a Kazinczy mellszobrot, a szalacsi négylyukú hídat.

A túrán lehetett offroad szakaszokat választani. A első ilyen szakasz könnyen, minden motorral teljesíthető szakasznak volt jellemezve, és kihagyhatatlan szép látványt ígért, ezért belevágtunk. Gyönyörű szűk, erdei utakon kanyarogtunk, majd hirtelen elfogyott az aszfalt és föld, illetve murva vette át a helyét. Ekkor már elbizonytalanodtam, hiszen mind a négyen jól fel voltunk pakolva, és nem a kedvenceink közé tartozik a murvás terep. Nem fordultunk vissza…

10 onroad 24 oras tajekozodasi tura 2018 8Néhány kilométert megtettünk, mire belefutottunk egy emelkedőbe, amit már nem az apró kavicsos murva, hanem az öklömnyi laza kövek borítottak. Az emelkedő előtt és a tetején is több motor parkolt, talán itt kellett volna “gondolkozni”, de én belevágtam az emelkedő meghódításába. Terepgyakorlat hiányában kb. 3/4-ig jutottam, ahol egy látványos borulást nyomtam.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A nézőközönség megnyugtatott, hogy eddig itt már többen elvéreztek… Itt férfiúi segítséggel feljutottunk, de eldöntöttük, hogy maradunk az aszfaltnál.

10 onroad 24 oras tajekozodasi tura 2018 7Az offroad szakasz vége Élesdnél volt, itt újabb tankolás (MOL kút – ahol kártyával is lehet fizetni). Ezt követően a Királyhágót is meghódítottuk, majd erdei úton, a hegyoldalakat lesve, érkeztünk meg Magyarremetére. A Turul Panzió adott helyszínt a rendezvénynek és minket is kényelmes szállás és meleg vacsora várt. (2 szobás apartman, közös fürdőszobával 55 Euro/éj/4 fő volt, + további 5 Euro/fő a reggeli = 1 főre a 2 éj 2 reggelivel 13.000 Ft-ba került.)

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük