CsajokKiemeltMotoros csajok

Beáta: az igazi motorozás csak később kezdődik

berthabeataTavaly, 2009. októberében, 38 éves fejjel kezdtem bele a jogsi megszerzésébe. A KRESZ ment rögtön, motoros tapasztalatom nem volt semmi csak a vágy a motorozásra.

Nagyon rövid idő alatt minusz nullára kerültem. (Nem beszélek az oktatómról, mert mint ember kedvelem.) A legelső motor, amin ültem egy kivénhedt 50 cm3-es, aminek nem volt jó a hátsóféke… szépen megtanultam, hogy első fékkel kell megállni. Mondom, tiszta lappan indultam, elhittem én mindent.

Mikorra a salakos terepről átkerültem az aszfaltozott terepre és a Banditra, már olyan félelmeim voltak, hogy nem tudtam folytatni. El is estem, a csuklóm kitekeredett, stb. érthetően elmaradt a vizsgám. Egy egész telem volt rá, hogy átgondoljam a motorozást, ami addigra rémálommá vált.

A párom, aki tinédzser kora óta motorozik, nem tudott igazán segíteni, mert nem értette, hogy mi ezen a nehéz. Lelki support, biztatás, támogatás, sok sok “illegális” gyakorlás, amivel hozzájárult a motoros karrierem elindításához. De még akkor is volt olyan pillanat, amikor leszálltam a motorról és azt mondtam: itt fejeztük be, ennyi volt, egyszerűen antitalentum vagyok.

Igazából senki sem tudta, hogy miért követek el hibákat. Én sem. Minden egyes esésem után elgondolkodtam, s így apránként jöttem rá, hogy mire kell ügyelni motorozás közben. Mások ezt megkapják az oktatótól. (Közben vettünk egy Kawasaki ER-6n-t, ami méretben megfelel nekem. Kezdőknek nagyon ajánlom.)

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Beáta profilja

A páromon kívül 3 ember segített:

Egy másik oktató Szegeden, aki megtanította nekem az exit pontot. Később neten is rátaláltam erre: amerre nézel a motor arra megy. “Aha, szóval ezért jöttek olyan közel a bóják mindig …”

A másik Papp Laci Kecskeméten, aki bebizonyította, hogy a motorom nem fog kicsúszni alólam szlalomozás közben. Hátul ültem, ő bukósisak nélkül pólóban kerülgette velem a bójákat. Én visítottam (szépen csendben befelé), de 10 percre rá én is megcsináltam. Nos, akkor már derengett, hogy ezt meg lehet tanulni.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük