HírekMotorbemutatóMotorok

Bemutatkozik az új Harley-Davidson Sport Glide

harley davidson sport glide 2018 2Itt az agresszív megjelenésű, gyári custom motor, melyet országúti cirkálásra terveztek. A levehető fejidommal és oldaldobozokkal felszerelve délcegen suhan a város utcáin, de a hosszabb hétvégi kirándulásokra is ideális választás.

A Sport Glide, amely a vadonatúj Harley-Davidson Softail® platformra épülő kilencedik modell és egyben a vállalat által 2027-ig bemutatandó 100 nagyhatású motorkerékpár közül a legutóbbi, a technológia és stílus egyedi kombinációját nyújtja.

A Harley-Davidson túramotor családját jellemző klasszikus stílusjegyek megőrzése mellett a Sport Glide vonalvezetése kompakt és modern hatást kelt. A könnyű, de erős, új Softail vázra épülő Sport Glide dinamikus és könnyen irányítható, miközben a vázba szilárd csavarkötéssel beépített Milwaukee-Eight 107 V-twin motor óriási forgatónyomatéka előzésekkor rendkívüli gyorsulást biztosít.

Dave Latz, a Harley-Davidson vezető tervezője:

“A Sport Glide az új Softail platform lenyűgöző, dinamikus képességeit ötvözi olyan funkciókkal, amelyek a motort ingázásra és túrázásra egyaránt alkalmassá teszik. A gyári custom dizájn és kialakítás a ma elvárt teljesítmény biztosítása mellett modern megjelenést kölcsönöz a motornak.”

Brad Richards, a Harley-Davidson formatervezésért és dizájnért felelős alelnöke:

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

harley davidson sport glide 2018 6

“A Sport Glide a Harley-Davidson dizájnjának népszerű jegyeit hordozza magán, modern kialakításban. A fejidomon például jól látható a Harley Davidson túramotorok ikonikus denevérszárny-légterelőjének hatása, de a kompaktabb, sportos vonalvezetés érdekében kicsit vissza lett vágva. A Mantis kerekek a Harley-Davidson gyárából kikerült első meghatározott forgásirányú kerekek. A küllők a kerékagytól az abroncsig elnyúlnak, olyan hatást keltve, mintha akkor is mozgásban lennének, amikor a Sport Glide parkol. A folyamatos haladás érzetét a fejidom és az oldaldobozok, sőt még a ferdére vágott kipufogóvég vonalvezetése is tovább erősíti.”

A Sport Glide fejidom kialakítása a menetszelet eltéríti a motoros mellkasától, miközben a fejét turbulencia-mentes légáramban tartja. A fejidom gyorsan kioldható rögzítőkkel csatlakozik a villacsövekhez, amely ezáltal gyorsan és egyszerűen le- és felszerelhető. A még nagyobb szélvédelmet igénylő motorosok a szabványos 1,5 hüvelykes szélvédőt akár 5,5 hüvelykes, füstszürke szélvédőre is cserélhetik, amely a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozék kínálatában kapható.

harley davidson sport glide 2018 6

Az új merev (és zárható) oldaldobozok elegáns kagylóhéj-dizájnt kaptak. A dobozokba a ki- és bepakolás egyszerű, a motoron ülve egy kézzel is nyithatók; egy csillapító eszköz segíti a fedelek nyitását. A nyeregtáskák ugyanúgy, egy belső gyors-kioldó mechanizmus segítségével másodpercek alatt leszerelhetők, úgy, hogy a rögzítési pontok sem fognak feltűnően látszani. Az oldaldobozok teljes űrtartalma 25,5 liter.

További csomagtér alakítható ki a háttámla-táska, a csomagtartó vagy a Tour-Pak poggyásztartó felszerelésével, amelyek mindegyike kifejezetten az új Softail platformra tervezett legújabb levehető HoldFast ™ gyorsrögzítő rendszerrel rendelkezik. A Sport Glide oldaldobozaihoz és fejidomhoz hasonlóan a HoldFast tartozékok is másodpercek alatt fel- és leszerelhetők, hogy a motorkerékpárt visszanyerje eredeti cirkáló formáját.

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük