MotorbemutatóMotorok

Belépő a sötét oldalra: Yamaha MT125

yamaha mt125 2014 5A Yamaha új, 125-ös géppel rukkolt elő, mely az MT modellcsalád legkisebb gyermeke. A „Ne félj a sötétségtől!” szlogen a keményebb, nagy modellektől tartókat csalogatja a streetfighterek világába az új, 125 cm3-es géppel.

Az MT 125 tervezésénél az alkotók a már ismert MT modellek formáit vették alapul. A streetfighter stílusú 125-ös – mint a kategória oly sok versenytársa is – a fiatalok közül kikerülő vásárlói réteget célozza meg. Az MT 125 méretében, megjelenésében is közel áll a nagy testvérekhez, így kezdő motorként is határozott fellépésű, mutatós géppel büszkélkedhetnek majd az új tulajdonosok.

A már korábbról is jól ismert erőforrás köré épített új MT teljesen letisztult vezetési élményt nyújt. Súlyából és méretéből adódóan a könnyű kezelhetőség garantált mind kezdő, mind női, mind kisebb termetű motorosok számára is. Üléspozíciója, utazási komfortja kombinálja az alap platform YZF-R125 sportosságát a mindennapi használatra alkalmas kényelmesebb, túrásabb kényelemmel, így alkalmassá teszi hosszabb utakra, városi közlekedésre és utassal való barangolásra is.

Az YZF eredeti ülésmagasságát, lábtartó elhelyezését, ülését átszabták, módosították, így elérve a praktikusabb használhatóságot. Az ülésmagasság 82 cm-re csökkentésével a rövidebb lábúaknak is kedvez, illetve könnyebb manőverezhetőséget biztosít városi használat közben is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Még több kép a galériában

A korszerűség jegyében LED-es első- és hátsó helyzetjelzők, és az okos-telefonok által inspirált műszerfal teszik teljessé a rövid farokidommal, masszív formákkal támogatott streetfighter dizájnt. A Deltabox vázban helyet foglaló, matt-fekete fényezésű motorblokk domináns részlete a legkisebb MT-nek, mely markáns megjelenése külön is erőt sugároz. A Yamaha ezzel a modelljével is – mint azt megszokhattuk – hozza a kiváló minőséget, így a különleges kialakítású 125-ös is tökéletes futóművet, fordított, 41 mm-es első teleszkópokat, 292 mm-es első féktárcsát, radiálisan rögzített féknyergeket, stílusos kipufogót és a versenysportot idéző kerekeket kapott.

Annak, aki már korábban szerelmese lett az MT modellcsaládnak, kitűnő választás a legkisebb jövevény ahhoz, hogy kezdő motorként, vagy akár egy második, városi felhasználásra szánt járműként birtokba vegye.

Neked hogy tetszik az új modell? Elfogadnád?

yamaha mt125 2014 11yamaha mt125 2014 20yamaha mt125 2014 22yamaha mt125 2014 51

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük