fbpx
CsajokMotorokMotoros csajokMotorozás

Barna Krisztina, a túraendurók szerelmese

Mit adott neked a motorozás életed folyamán?

─ Mivel katonacsaládba születtem, így apa mellett állandóan olyan helyeken voltam, ahol benzinnel, vagy gázolajjal működő dolgok voltak. Már kiskoromban is minden vonzott, ami úgymond „veszélyes”. Az első alkalommal, amikor Lacika vitt magával, nagyon megfogott az érzés, amit a motor adott. Utána Szőke Sanyibá Babettája fertőzött tovább. Felrakott az ülésre, megmutatta, hogy hol a gáz és indulj. Erőt, tartást és önbizalmat adott az önálló motorozás élménye. Ez az érzés egészen addig a pillanatig tartott, amíg rohamosan nem közeledtem egy hatalmas vaskapuhoz, ugyanis elfelejtették megmutatni, melyik a fék. Sanyibá és apa úgy futottak utánam, ahogy csak tudtak. Még szerencsére időben sikerült elkapniuk. Miután túl voltam a pánikon, elhatároztam, hogyha felnövök, motorozni fogok! Minden innen indult…

Gondolom, imádod a hosszú motoros túrákat…

─ Igen, egyszer Romániába mentünk át a Rock N’Road Friends Club motoros találkozójára Erzsébetbányára. Ez kb. 220 kilométer csak oda. Az én motorommal ez az út oda-vissza, nem mondható komfortosnak. A többiek kérdezték is tőlem állandóan, „Hogy bírod ezen a láncfűrészen?”. Ráadásul a tank sem túl nagy, így nekem külön gondoskodni kellett a benzinről is, mert fent a hegyekben nincs benzinkút. Szerencsére többen jöttek kocsival, így volt hová tennem a benzines kannákat.

Amint jön a tavasz, mindenhová motorral jársz?

─ A szezon indultával a hétköznapokban is használom a motort, dolgozni járok vele. Igaz nem minden nap, de amikor csak lehet. Az egész napos irodai munka után jól esik gurulni, mert kell a levezetés, ez tölt fel energiával.

A HBME-nek mióta vagy tagja?

─ 2010 decemberében csatlakoztam először hozzájuk egy karitatív munkájuknak köszönhetően. Az egyik közösségi oldalon láttam a felhívásukat, miszerint a hajdúszoboszlói árváknak gyűjtenek csokikat, hogy mikulás csomagokat tudjanak nekik adni. Jelentkeztem a csomagok összeállítására és átadására. Innen indult el a kapcsolatépítésem a HBME-vel.

Milyen túrákat, rendezvényeket szoktatok szervezni?

─ Az idényt mindig Szezonnyitó Gurulással kezdjük, ezután közlekedéstechnikai tréningen veszünk részt a Közlekedés Biztonságáért Alapítvány felkérésére, hogy a télen megkopott reflexeket felfrissítsük. Már hagyománnyá vált, hogy minden év áprilisában Nyíregyházára megyünk Motoros Véradásra a Skanzenbe, „Adj vért és ments életet!”. További túra tervezeteink: például elmegyünk Szolnokra a Repülőgép Múzeumba, a Füzéri várba, Regéc meglátogatása stb. Május elején készülünk egy 1.100 kilométeres túrára Lengyelországba. Már rettenetesen várom! A többi túra terv majd jön magától, ahogy a csapat jónak látja. Általában olyan 300 kilométer hosszúságú túrákat szoktunk szervezni. Másrészt motoros börzéket látogatunk, motoros találkozókra és fesztiválokra járunk. Már ezek az utak is felérnek egy túrával. Az évet Mikulás Gurulással zárjuk december 5-én. A HBME is szervez fesztivált. Az idei 2014.06.27-28-29-én lesz, immáron negyedik alkalommal, IV. Debreceni Motoros Fesztivál. Számos fellépővel várjuk az érdeklődőket, mint pl. Chrome Rt., Apostol, Beatrice, Benzin, Aurora, Mátrix, Farkas Family Band. Természetesen lesz felvonulás és streetfighter show Herczeg Balázs (Mókus) parádés előadásában. A lányok kedvében is szeretnénk járni, ezért az erősebbik nem részére mellszőrzet szépségversenyt rendezünk. A tavalyi óriási siker volt. Tomboltak a csajok a színpad előtt.

A jövőre nézve mik a terveid a motorozással és a HBME-vel kapcsolatban?

─ Motorozni addig, amíg a pénztárcám és az egészségem engedi. Szeretném, ha a motor egy életen át elkísérne, és amikor már megöregedve fogok otthon ülni, akkor legyen miről mesélnem majd az unokáimnak. Bár ehhez még előbb nekem is szülnöm kéne. A HBME-t addig csinálom, amíg az életkörülményeim lehetővé teszik. Sok közös gurulás a csapattal és szeretném, ha jövőre is lenne fesztivál, mert ezzel nemcsak Debrecen nevét öregbítjük, hanem a csapatét is.

0 0 votes
A cikk értékelése

Csajok a motoron kötött sapka bojttal és hímzett logóval

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x