EseményekHírekMotorverseny

Bajnokok születése – MAMI Kupa VI. forduló

mami kupa 2017 6 euro ring 02Közel egy hónappal a kecskeméti forduló után ismét felsorakozott a MAMI Kupa mezőnye, ezúttal az Euro-Ringen száguldottak szélvész gyorsasággal, méltó versenyzéssel búcsúztatva el a szezont.

Valószínűleg nem sokan frissítették olyan gyakran a meteorológiai oldalak előrejelzéseit, mint a kupasorozat résztvevői tették az örkényi forduló előtt. Aggodalomra volt ok, hiszen szinte egész héten folyamatosan szakadt az eső és borzasztóan hűvös időjárás uralkodott, így az érintettek csak találgathatták, vajon hétvégére alkalmasak lesznek-e a körülmények a széria idei utolsó fordulójának megtartására. Szerencsére az égiek is akartak egy jó kis versenyt nézni, így csodával határos módon péntekre elvonultak a viharfelhők, így a válasz egyre határozottabban igen lett.

Annak rendje és módja szerint motorok hangjától lett hangos a pest megyei ring depója, belakták a boxokat a különlegesebbnél különlegesebb kétkerekűekkel induló, igen széles korosztályból kikerülő nevezők. A hideg aszfalt miatt az edzéseknek még óvatosabban veselkedtek neki a pilóták, de ahogy melegedett az idő, egyre bátrabban húzták neki.

Két nap, megannyi izgalmas futam

Az első versenynap talán leglátványosabb mérkőzéseit a szupermotósok produkálták, nem hiába, ezek a srácok mindig elképesztő vezetéstechnikai tudásról tesznek tanúbizonyságot. A hangulatot csak fokozta, hogy természetesen külön értékeléssel ugyan, de együtt indították a profi és az amatőr kategória nevezőit.

Még több kép a galériában

A Prestige géposztály első helyének sorsa nem sokáig volt kérdéses, ugyanis az élen haladó Ónodi Benjamin gyorsan ellépett a többiektől, tulajdonképpen magányosan száguldott a mezőny elején, olyan gyorsan, hogy miként Lévay Károly viccesen megfogalmazta: majdnem önmagát is lekörözte. A mögötte következő pozíciókban azonban elég nagy tömegjelenet alakult ki, végül Ádám Mihály és Újvári Péter szerezték meg a második és harmadik helyet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az amatőrök mezőnyében az első futam csatái közepette Varga Tomi és Zsubori Laci elestek, így felborult az addigi sorrend, s Csuka Imre-Zsubori László-Hartmann Ferenc befutó alakult ki. A második rund végén a profik között az Ónodi-Ádám-Dudás Attila, a másik válogatottban pedig Varga, Zsubori és Csuka időeredménye bizonyult a legjobbnak.

Ha a papírforma borul…

A YT125 2T futamában a nagy visszatérő Báncsiki Laci jó rajtja után igencsak elhúzott a mezőnytől. Bár Gudmon Zoli a tőle megszokott módon óriási lendülettel haladt mögötte, nem érte be, így Laci – 3.237 másodperccel ellenfele előtt átlépve a célvonalat – győzelmet aratott.

A szintén remek, napsütéses idővel kecsegtető vasárnap a YT125 4T kategóriában alakult ki a legnagyobb csata. Az első futamon egy hatos fogat folytatott parádés küzdelmeket, akik kőkeményen előzgették egymást szinte végig, majd gyakorlatilag vonatban érkeztek a célvonalhoz, így a befutónál 0,088 század másodperc döntött Török István és Török Krisztián között, de a mögöttük haladó Templom Vendel-Bereczki Gábor-Lakatos Herman Csaba-Ernszt Norbi alkotta csapat tagjait is minimális különbséggel intette le a kockás zászló.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük