HírekKultúraMotoros film

Az utolsó motorkerékpár a Földön – mi lesz velünk, ha minden jármű elektromos lesz?

Az utolsó motorkerékpár a földönA motorkerékpárok ideje lejárt. A benzin literenként 20 dollár. Az önvezető autók veszik át az irányítást. A Szilícium-völgy és az Egyesült Államok kormánya együttműködve a társadalmat egy teljesen autonóm közlekedési rendszer felé tereli. A motorkerékpárok és a motorosok első számú célponttá léptek elő  az ember által működtetett járművek betiltásában. Szerinted ez lehetetlen? Pedig lehet, hogy valóban ez a jövő.

Az utolsó motorkerékpár a földön Conrad Mendel motorkerékpár-gyűjtőről és motorépítőről szól, aki küzd az új technológiákat kifejlesztő világrenddel, amely szenvedélyének és életmódjának megsemmisítésével fenyeget.

Miután egy életen át motorkerékpárokat gyűjtött, versenyzett és épített, Conrad rettegve figyeli, ahogy az Egyesült Államok elfordul az egyéni szabadság kultúrájától – a jogtól és a képességtől, hogy bárhová, bármikor utazhassanak az emberek. Egy olyan új világrend kezd kialakulni, ahol az emberek robotjárművekkel közlekednek, rábízva magukat a technológiára, hogy az biztonságosan el tudja vinni őket rendeltetési helyükre.

Miután a Legfelsőbb Bíróság úgy dönt, hogy az Alkotmány nem garantálja számunkra a magán, kőolaj-meghajtású járművek birtoklásának jogát, az óra elkezd ketyegni a motorkerékpárok, majd végül minden ember által vezérelt jármű teljes betiltása felé.

Ez a film úgy készült, hogy figyelembe vette a Világ minden tekintélyelvű kormányát és azok motorkerékpárok elleni valós cselekedeteit. A motorkerékpárokat már betiltották a nagyobb kínai városokban, Szingapúrban szigorították a motorkerékpárok átalakítására vonatkozó törvényeket – és még sorolhatnánk. Utóbbi igaz Magyarországra is.

Az 1900-as évek elején a lóvontatásról a motorizált közlekedésre való gyors áttérést kutatva egyértelmű, hogy a régóta kialakult közlekedési formák fordulópontja nagyon gyorsan bekövetkezik. Az önvezető autókról szóló híreket jelenleg lehetetlen figyelmen kívül hagyni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motorépítés nagyágyúi: Sacred Steel chopperek

A jelenlegi ifjúság nagyrészt a virtuális valóságra összpontosít, nem pedig az elmúlt generációk kézzelfogható, fizikai dolgaira – ebben az esetben a motorkerékpárokra, az autókra és a személyes szabadság kifejezésére az utazás révén. Minden eddiginél több fiatal dönt úgy, hogy nem szerez vezetői engedélyt, és az új generáció járművek iránti érdeklődése is egyre alacsonyabb. Állítólag már megszületett az az ember a földön, aki utoljára szerez majd vezetői engedélyt.

The Last Motorcycle on Earth from Motorcycle Mercantile on Vimeo.

A film készítői szeretik a motorkerékpárokat és a veterán autókat, valamint a hozzájuk kapcsolódó kultúrát. Mióta csak az eszüket tudják, mindig az életük része volt. Sajnos azonban jelentős kulturális elmozdulás, sőt, talán kulturális háború van a láthatáron, ahogy a világ járművei elektromosak és önvezetőek lesznek.

Az utolsó motorkerékpár a földön című film története azt kutatja, hogy mi történik, ha nem hagynak helyet motorkerékpároknak és veterán járműveknek az új közlekedési rendszerekben szerte a világon. Mi történik azokkal az emberekkel, akik életüket a motorozás köré építették? Mi történik, ha ezeket a technológiai és kulturális változásokat technológiai vállalatok, kormányzati vezetők és bírósági döntések erőltetik?

A film története ezeket a hatásokat vizsgálja a szereplők életén keresztül. Az alkotók célja egyúttal az is volt, hogy elinduljon egy beszélgetés, valamint figyelmeztessenek minket arra, hogy az általunk értékes dolgokat nem lehet természetesnek venni.

A filmet már megtekintheted az Amazon Prime és a Vimeo on Demand oldalakon. Ha elég szemfüles vagy, a teljes film linkjét ezen a linken is megtalálod. Az alkotók azt kérték, hogy senki ne ossza meg az ingyenes linket, így csak a film ajánlóját kapjátok direktben.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük