EseményekMotorverseny

Az utolsó alkalom idén

csapa 080820 0020Idén augusztus 20-án elmaradt a vihar, az időjárás érezte, hogy ezen az estén nem rendetlenkedhet. Csodálatos napsütésben, ideális pályaidőben több, mint 40 lány vette birtokba aznap este, sötétedésig a Hungaroring aszfaltcsíkját. Mindenki elfért a pályán tudásától függetlenül. A cél az volt, hogy jól érezzük magunkat, vigyázzunk egymásra.

A pályára menést megelőzően a HMI oktatói rövid összefoglalást tartottak a pályázás szabályairól, amelyek között olyan általános és első hallásra kicsit mulatságos dolgok is elhangzottak, mint például nem lehet a pályán megfordulni, a menetiránnyal szemben haladni. Egyéb „pályás kifejezéseket” is tanultak a résztvevők, úgymint boxutca, rázókő, bukótér, sóderágy (ezek meglátogatása kerülendő), valamint a zászlójelzések fontosságára is felhívták a figyelmet.

Ezt követően elméletben már kiokosodva, kissé izgatottan, a boxutcában sorakozva, nagyjából 10-es csoportokban vártuk az indulást. Mindenki megtalálta a képességének és tapasztalatának megfelelő csoportot és társakat, senkinek sem kellett magányosan köröznie a pályán.

A kezdeti ijedtséget legyűrve azook a Hölgyek is pillanatok alatt belejöttek a körözgetésbe, akik életükben először most mentek pályán, és az elején kicsit tartottak tőle. A végén viszont már sajnálták, hogy miért ért ilyen hamar véget a motorozás. Nagyon fegyelmezett volt a csapat, tényleg maradéktalanul érvényesült az: egymásra figyeljünk oda, mert nem pályarekordot kell dönteni és minimum a VB-t megnyerni elv. A menet végén egyre gyakrabban elhangzott, hogy ugye lesz még ebben a szezonban ilyen alkalom?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Nyerj pályázást!

Vezetéstechnikai partnerünk, a Motoros Akadémia jóvoltából azok hölgyek, akik Csajok a pályán fórumunkban jelzik részvételi szándékukat, egy sorsoláson vesznek részt, ahol 3 db Motoros Akadémia utalványt sorsolunk ki, amely felhasználható a szeptember 28-i pályamotorozás alkalmával is. A fórumban Süli Eszter (Seszty) válaszol minden kérdésetekre a pályázással kapcsolatban.

Összegezve a pályázás, akinek bejött – a visszajelzés alapján mindenkinek nagyon tetszett –, nagyon bejött és alig várja a következőt. Akinek esetleg nem, annak is ez volt a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy kitapasztalhassa, lesz-e számára legközelebb. A pályán akár csak egy pár kör megtétele sokat tud segíteni a motor és képességeink biztonságos körülmények között történő próbálgatásában. Tudásbeli hiányosságaink hamarabb kiderülnek, mert itt nem kell figyelni a lesből előugró autósokra, illetve egyéb más közúti veszélyforrásokra.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük