HírekMotorokMotorozás

Az új Yamaha XSR900 Abarth győzelemre született

yamaha xsr900 abarth 2017 1A Yamaha 60 éves történelmének klasszikus dizájnelemeit méltányoló modellek, mint például az XSR900, lehetőséget biztosítanak a mai motorosoknak, hogy valódi, karakteres, korabeli motorok tulajdonosai lehessenek, a legkorszerűbb technológiával és kategóriaelső teljesítménnyel.

A Yamaha teljes mértékben – minden más japán gyártónál jobban – elkötelezett a mozgalom iránt, hogy a tulajdonosok minél jobban személyre szabhassák motorkerékpárjukat. Éppen ezért az elmúlt évek folyamán a vállalat egy sor egyedi különlegesség építését kezdeményezte.

A különböző Sport Heritage modellből kiinduló legendás motorépítők, mint például Shinya Kimura és Roland Sands, létrehoztak néhány valóban rendkívüli motorkerékpárt, amelyekkel bemutatták a képességeiket, és inspiráló módon demonstrálták minden motoros számára, hogyan tehetnek a sajátjukká egy Yamaha motort.

Most első alkalommal társulunk Olaszország egyik legelismertebb autóversenyző márkájával, az Abarth-tal, hogy létrehozzunk egy gyári, limitált kiadású Café Racert.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Új XSR900 Abarth. Az első Sport Heritage café racer különlegesség.

Az Abarth több mint 60 éve foglalkozik versenyzéssel. Az olasz dizájnelemeket alkalmazó, versenyre termett génekkel rendelkező vállalat történelme és filozófiája tökéletesen kiegészíti a Yamaháét.

Az Abarth és a Yamaha egy izgalmas új projektben működött együtt, hogy 2017-re megalkossa az XSR900 Abarthot, egy prémium café racer különlegességet olyan festéssel, ami után mindenki megfordul, és amely egy sor exkluzív, pehelykönnyű alkatrészből van felépítve.

850 köbcentiméteres CP3 motorblokk

Az új, limitált kiadású motor szíve a Yamaha kiemelkedő 850 köbcentiméteres, 3-hengeres CP3 motorblokkja, amely erős és lineáris nyomatékot biztosít, hogy a motoros a teljes fordulatszám-tartományban félelmetes gyorsulást és teljesítményt tapasztalhasson meg. Ez a kipörgésgátlóval és segéd- és csúszó (A&S) tengelykapcsolóval felszerelt erőmű a legkülönbözőbb körülmények között is magas fokú irányíthatóságot biztosít.

Sportos üléspozíció

Az exkluzív, új Sport Heritage modell egyik legfontosabb tulajdonsága az autentikus café racer üléspozíció, amely növeli az ember/gép egységét, és kihangsúlyozza a motor agilis és kompakt érzetét. A clip-on Swallow kormánykarokkal és az egyszemélyes versenyüléssel – amelyek sportos, beékelt üléshelyzetet biztosítanak – az XSR900 Abarth a gyári XSR erősségeire épít, és exkluzív café racerré alakítja azt. 

 

Karbon karosszéria

Az XSR900 Abarth kompakt érzését és ikonikus látványát a ’60-as évek rockerei által létrehozott egyedi motorok és hibridek inspirálták, akik a leggyorsabb és legdögösebb motorok létrehozására törekedtek. Az Abarth retró fejidoma gyönyörűen ellenpontozza csúcstechnológiás karbonszerkezetét, míg a stílusos egyszemélyes velúr ülés kihangsúlyozza a motor kiváló minőségű felszereltségét.

A kisebb súly és a motor sportos génjeinek kihangsúlyozása érdekében szénszálat használtak az első sárvédőhöz és az ülés borításához, az integrált hátsó lámpa és a könnyű rendszámtáblatartó pedig illenek az új sportüléshez.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük