EseményekKiemeltMotoros találkozó

Az elmúlt évek legkülönlegesebb motoros találkozója – 2. Nemzetközi Női Motoros találkozó Horvátország, Rab – VIDEÓVAL!

Még sosem indult ilyen sok kérdőjellel egy túrám sem. Például az is előtte napokban derült ki, hogy senki nem tud velem jönni a horvátországi Rab szigeten megrendezett 2. Nemzetközi Női Motoros találkozóra. Nagyon érdekelt a rendezvény, így minden áron el akartam menni, még ha úgy alakul, hogy egyedül, akkor is! Végül úgy alakult!

Szerdán gyorsan megcsináltam a rendezvényre való regisztrációt, ami kötelező volt és 20 euróba került. Cserébe kaptunk rengeteg kedvezményt éttermekbe és olcsó szállást kerestek nekünk a szervezők annak, aki igényelte – mint például én is. Kaptunk rendezvény logós pólót és benne volt a rendőrök által biztosított felvonuláson való részvétel is, valamint ingyenes koncertek, nekünk szervezett bulik.

A szervezővel én is felvettem a kapcsolatot a szállás miatt és elmondhatom, hogy nagyon hamar és korrekt segítséget kaptam bármi kérdésem volt. A nemzetközi női motoros találkozó ötlete Drazen Kasprek és csapata a Moto Trip Croatia fejéből pattant ki. Drazen elmondta, hogy ez nem egy klasszikus motoros találkozó, amelyet motoros klubok szerveznek, és nem is kimondottan nőknek szól. Inkább támogató jelleggel szerveződött, hogy feloszlassanak minden jellegű előítéletet a nők motorozásával kapcsolatban. Szívesen láttak minden hozzá tartozót, férjeket, gyerekeket, testvéreket, barátokat.

2022-ben egy több helyszínes, női motoros fotós találkozóval kezdődött, amely Horvátország különböző területein volt egy időben megrendezve. 2023-ban már Rab szigetre szervezték, ott 104 lány volt regisztrálva. Idén már 224-en jelentünk meg az eseményen Szlovéniából, Horvátországból, Ausztriából, Németországból, Olaszországból, Macedóniából, Szerbiából, Montenegróból, Bosznia-Hercegovinából, Szlovákiából jöttek a csajok, én érkeztem Magyarországról első és egyetlen magyarként.

Csütörtökre terveztem az indulást. Kicsit megcsúsztam, így egy körül tudtam elindulni Hegyeshalomból. Az első éjszakai szállásomra még szerda éjfélkor rákattintottam bookingon.

2. Nemzetközi Női Motoros Találkozó Horvátország, Rab, 2024

A forgalom szuper volt. Igazából csak tankolni álltam meg, így kevesebb mint 6 óra alatt Senjbe értem, az első és egyben kedvenc tengerparti városomba. Ott már gyanús fekete felhők gyülekeztek, így gyorsan ettem egy kalamarit és a tengerparton elkacskaringóztam a crikvenicai apartmanomhoz.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nagyon megszívtam, mert a szállás egy hegytetőn volt – ami ugye térképen nem látszik – és 40 fokos emelkedő után hajtűkanyarban, 40 fokos lejtőn kellett le-fel mennem a 360 kg-os Road Kingemmel. Ráadásul az utcák sem voltak egyértelműek a GPS-en és több utca is egyirányúsítva lett. Nagy nehezen megtaláltam a szállást, és ahogy pakoltam ki a táskámat, leszakadt az ég! Nagy mázlim volt!

Másnap dél körül indultam meg Rab sziget irányba, ekkor már szép napos volt az idő, ideális 23 fokkal. Kedvencemen, a tengerparti 8-as úton mentem végig Crikvenicából Senjen keresztül egészen Karlobagig. Ott ettem egy nem finom levest, majd tovább mentem még egy 15 km-t a tengerparti szakaszon, majd visszafordultam.

4 óra körül terveztem az átkompolást Rabra, ami egész jól sikerült, mert fél 5 körül már rajta is voltam a hajón. Beálltam a kompra és egyből utánam beparkolt egy szlovén BMW-s csaj, Vesna, aki megszólított és angolul kérdezte, hogy én is a női motoros talira megyek-e. Aztán mondtam váltsuk nyelvet, én inkább németes vagyok.

2. Nemzetközi Női Motoros Találkozó Horvátország, Rab, 2024

Kiderült, hogy neki még szállása sincs, így mondtam jöjjön velem, mert ahol nekem foglaltak a szervezők, ott tudomásom szerint vannak még szabad szobák. Aztán onnantól kezdve mindenhová együtt mentünk vasárnapig.

A szállás melletti bárban tudtuk átvenni a pass-okat és az egyenpólókat. Vesnával ott még beültünk megvacsorázni, majd elfoglaltuk a szobáinkat.

Este elmentünk a nekünk rendezett welcome partyra a FORUM Bárba, ahol egy motoros DJ lány, DJ Kristina Blondes tolta a zenét inkább hard rock vagy metál stílusban. A mojitot mojito követte, így egyre jobban tetszett nekünk a zene és egyre jobban tudtunk németül is beszélni egymással Vesnával. Aztán éjjel 1-kor megjelent két rendőr, lehalkíttatták a zenét, ettől független ment tovább a buli. Két óra körül kerültem ágyba.

2. Nemzetközi Női Motoros Találkozó Horvátország, Rab, 2024

Másnap 10 körül elsétáltam boltba reggeliért. Vesna már a tengerben úszkált. A kis halvérű szolvén sellő lány. A tenger nem egész 21 fokos volt.

Fél egykor dobtunk egy cappuccinot és percre pontosan 1 órakor megindult a felvonulás. Ez az egy dolog volt, amin kizárólag mi lányok vehettünk részt, leszámítva azokat a férfiakat, akik biztosították a felvonulás menetét. Egy dolgot nehezményeztem, hogy férfi volt a felvezető. Finoman fogalmazva nálunk ez nem szokás! Ezt leszámítva tényleg flottul ment minden.

2. Nemzetközi Női Motoros Találkozó Horvátország, Rab, 2024

Az első helyszín Loparon a RAB MK Club háza volt, ott látszott csak igazán, hogy milyen sokan vagyunk mi motoros nők. Itt kaptunk enni-inni, szólt a zene és jókat beszélgettek, nevettek a csajok, ment a fotózkodás.

A korosztály 35 felett, de inkább 40-50 közé volt tehető. Nehéz volt ezt megállapítani, mert szerintem voltak jóval idősebbek is, csak ők azok a kortalannak kinéző csajok voltak. Nagyon furcsa érzés volt ennyi hasonló nő között lenni, nem is tudom igazán megmagyarázni mit éreztem akkor… kicsit olyan mintha ez a 200 lány mind tudná azt, hogy mi zajlik a fejemben és én is, hogy mi az övékben!

MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 02 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 01 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 16 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 04 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 19 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 14 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 13 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 08 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 17 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 12 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 09 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 15 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 06 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 05 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 03 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 11 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 18 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 07 MTC FELIX ARBA nemzetkozi noi motoros talalkozo 10

Innen indultunk tovább a sziget másik oldalán lévő bárba. Az már tengerparton volt és volt saját medencéje is, így aki akart, tudott fürödni is. Itt is bulihangulat alakult ki. Itt Vesnával ettünk egy hamburgert, majd szépen lassan elszivárogtak a csajok és 5 óra után mi is visszamentünk a szállásra.

2. Nemzetközi Női Motoros Találkozó Horvátország, Rab, 2024

Napközben a Zontes, a CF Moto és a Benelli motorkerékpárokat állított ki. Négy kézműves sörfőzde is bemutatkozott: a Funky Brewery, a Black Hat, a Valens és Pivovara Rab, valamint négy rockegyüttes lépett fel az éjszaka folyamán Rab főterén: a Cota G4, a Jelusick és a Southern Crowd.

Vesnaval folytattuk az előző estét, legalább is, ami a mojitozást illeti, majd megérkeztek a barátai, velük a “translet” volt a barátunk. Aztán én elbúcsúztam tőlük, mert vasárnap reggel 10:30-kor már a kompon kellet lennem, indultam Medulinba egy baráti társaságomhoz.

Reggel 10-kor még Vesnával könnyes búcsút vettünk egymástól. Nagyon érdekes és sorsszerű volt a mi találkozásunk, pont azt beszéltük, hogy nem is láttunk más lányt, aki egyedül érkezett volna rajtunk kívül! Megbeszéltük, hogy legkésőbb jövőre ugyanitt találkozunk Rab szigeten 2025.05.29-én a 3. Nemzetközi Női Motoros Találkozón.

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Ste.funny

Az indulás óta követem a CSAM közösséget, az A kategóriás jogosítványom is egyidős az oldallal. 😇Néhány élménybeszámoló megírásával cseppentem bele a cikk írásba, amit egyre jobban élvezek! Két sporttúra motor után ültem át 2016-ban a mai Harley-mra, ami egy Road King Classic! 4 kerék a testet mozgatja... 2 kerék a lelket! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük