MotorbemutatóMotorok

Az elektromos motorok egyre nagyobb teret hódítanak

voxan wattman electromos motorA Navigant Research piackutató cég által készített nemzetközi kutatás szerint az elektromos motorkerékpárok éves eladása a 2014-es 1,2 millióról 2023-ra elérheti az 1,4 milliós darabszámot, míg az elektromos robogók esetében ez a szám 4,1 millióról 4,6 millióra nőhet majd.

 

Az elektromos kétkerekűek piaca – beleértve az elektromos motorkerékpárokat és robogókat is – az elmúlt években lassú növekedésnek indult. Az eladási mennyiség az elkövetkező években valószínűleg alacsony marad, mivel ezeknek a járműveknek az előállítási költsége még elég magas és ezzel párhuzamosan a kereslet is alacsony.

Az előzetes felmérések csak 2015-re jósolnak növekedést, így csak ez után kerülhet egyensúlyba a piac. Ekkorra a vásárlói kör kibővülése folytatódni fog, az új gyártók versenyképes termékekkel jelennek majd meg a piacon, és az új elektromos motorok tulajdonságai – hatótávolság növekedése, töltési idő csökkenése – is javulnak.

„A vásárlók a magas üzemanyagárak miatt más lehetőségeket keresnek, így az elektromos kétkerekűek használata évről évre jobban el fog terjedni, mivel a városi közlekedés egyre zsúfoltabbá válik.” – Mondta John Gartner, a Navigant Research kutatási igazgatója. – „Ezek a tényezők nagyban hozzájárulnak majd az elektromos motorok iránti kereslet növekedéséhez, ami különösképpen a nagy teljesítményű elektromos motorkerékpárok piacán lesz érezhető.”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az elektromos motorok, és robogók piacán Kína vezető helyet foglal el, így az elektromos motorok nagy része itt kerül eladásra. Bár a számadatok a legnagyobb piacnak mutatják Kínát, az ottani szabályok korlátozzák ezeknek a járműveknek a forgalomban való részvételét, ami azt jelenti, hogy az ottani eladások csökkentek.

Észak–Amerikában és Európában az elektromos motorkerékpárok gyártói részt vesznek a piaci kihívásokban, javítják termékeik minőségét és kiterjesztik kereskedői hálózatukat. A Navigant Research előrejelzése szerint az elektromos motorok és robogók eladásának mértéke ebben a két régióban évről-évre emelkedni fog és 2023-ra több mint 30 százalékos növekedést produkál majd.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük