fbpx

Az angol, aki frakkot visel, de bármikor berúgja az ajtót: Triumph Street Triple RS 2022 teszt

Triumph Street Triple RS 2022 teszt

A gyorsváltó és az autoblipper parádés

Oda váltod, ahová jól esik, amikor te akarod. Itt azért megjegyeznénk, hogy nem volt hiába a számtalan fejlesztés és a rengeteg versenykilométer. A MotoGP jelenlét abszolút érezhető.

Több mapping (motorkarakterisztika beállítás) közül választhatunk

Rain (eső), street (utcai), sport, verseny (track) mód, illetve saját személyre szabott (rider) beállítási lehetőséget is kínál ez a motorkerékpár, ahol ki-be lehet kapcsolgatni a dolgokat, ahogy kedvünk tartja. A módozatok között határozottan érezhetők a különbségek.

Egy kiadós pályázáshoz már bőven elég a sport mód is, mivel jelentős különbség már nincs a track-hez képest. A TC (Traction Control) annyira észrevétlenül teszi a dolgát, hogy nem értettük miért nem akar kerekezni, Dani akárhogy festett alá kuplunggal, komótosan megemelte majd óvatosan visszatette az elejét. Viszont amikor kikapcsoltuk, pont az ellenkezője igaz rá; alig lehet lent tartani.

Ha valakinek az egyik perverziója a stoppie, ne ezzel próbálja meg megtanulni, mivel az ABS kikapcsolhatatlansága miatt kimondottan nem könnyű vele, – természetesen mi is ismerjük a „biztosítékot ki” módszert, de nyilván nem ezzel kezd az emberfia – alapvetőan darabossá teszi és inkább veszélyes, mint bohóckodásra lenne alkalmas.

Műszerek

A műszerfal nagyon pofás, az 5 colos TFT kijelzőn keresztül napszaktól függően köszönti gazdáját. Bár az elrendezés újszerűségében számunkra furcsa volt. A fordulatszámot egyik beállításban sem jeleníti meg annyira informatívan, hogy elég legyen egy fél pillantás, de összesen ennyi a negatívum.

A bluetooth kapcsolatnak köszönhetően mindenféle kütyüt hozzá lehet csatlakoztatni. A kijelző dönthető, ami egy nagyon hasznos tulajdonság, hiszen bárki a saját magasságához tudja állítani azt.

Az index kezelése kicsit érdekes volt, nem mindig érezhető, hogy éppen merre is billen, viszont ami nagy találmány, hogy automatikusan kikapcsol, ha úgy akarjuk – valljuk be, ez sokunknak elég nagy segítség.

 

Lapozz a folytatáshoz a következő oldalra!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x