HírekMotorokMotorozás

Az akkumulátor megfelelő karbantartása az elektromos roller hosszú élettartama érdekében

elektromos roller akkumulátor karbantartásAz elektromos robogók gyártói minőségi akkumulátorokat használnak, de mindezek ellenére szükség van a megfelelő karbantartás szabályainak betartására.

Az elektromos rollerrel szórakoztató módon töltheted a szabadidődet, vagy használhatod arra, hogy körbejárd vele a várost. Emellett ingázásra is kiváló eszköz, kényelmesen gurulhatsz rajta a munkahelyedtől az otthonodig és otthonról a munkahelyedig.

Ha a smartbalance elektromos rollert a lehető leghosszabb ideig szeretnéd élvezni, akkor azt megfelelően karban is kell tartani. Az elektromos roller összes alkatrésze közül természetesen az akkumulátor a legfontosabb.

Akárcsak más elektromos készülékeknél, biztosítani kell, hogy az akkumulátor élettartama hosszabb ideig tartson, mint a termék teljes garanciaideje. Nem szórakoztató a városban nézelődés közben azt észlelni, hogy az akkumulátor lemerült, vagy ami még rosszabb, hogy az élettartama végére ért.

Hogyan tudod megfelelően karbantartani az akkumulátort?

Az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében figyelembe kell venni néhány szempontot, amelyek segítségével az elektromos roller minden előnyét kihasználhatjuk.

1. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor mindig fel van-e töltve

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor ritkábban használjuk az elektromos rollert, és az akkumulátor így nem merül le teljesen. Ilyenkor is jó, ha feltöltve tároljuk a rollert, és megakadályozzuk az akkumulátor teljes lemerülését az újra töltés előtt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több cikk az akkumulátor karbantartásáról

Ha különösen hosszú utat tettél meg vagy egész nap járkáltál a rollereddel, jó ha hazaérkezés után azonnal töltőre teszed. Persze csak miután kissé lehűlt. Nem ajánlott hosszú ideig lemerülve tartani a rollert, mert az akkumulátor könnyen megsérülhet.

2. Ha az akkumulátor meghibásodott, vásárolj eredeti akkumulátort a gyártó webhelyéről.

Ugyanez vonatkozik a töltőre is. Mivel a nem eredeti alkatrészek sokkal gyakrabban meghibásodnak, a végén úgyis drágább lesz, mint ahogy először remélted. Ismered a mondást, hogy “olcsó húsnak híg a leve”. Szóval cseréld ki az akkumulátort, ahányszor csak szükséges!

3. Soha ne hagyd a rollert napfényben vagy esőben, mert az helyrehozhatatlan károsodásokat okozhat.

Ha hosszú ideig nem használod az elektromos rollert, akkor száraz helyen tárold, ahol a hőmérséklet nem túl magas. Azt is javasoljuk, hogy mindig ellenőrizd az akkumulátor állapotát. Ha felpuffadt, vagy egyes részei leestek mindenképp ki kell cserélni az akkumulátort, hogy elkerüld az esetleg felmerülő további problémákat.

Ez csak néhány szabály, hogy a legjobb körülmények között élvezhesd az elektromos rollerrel megtett utat. Figyelembe véve ezeket a szabályokat a rollerezés valódi örömmé válik.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük