fbpx
KiemeltMotorokMotortesztek

Az agancsos anyahajó – Kawasaki Z1000SX 2012 Teszt

alt

Első röffentésre kellemes duruzsoló hangja van, EU normás, de mélyre hangolt, igazán sokatmondó felhangokkal. A teljesítmény nemcsak hőleadásban anyahajós, hanem az aszfalton  is szépen dolgozik. A gyári hátsó gumitól nem voltam beájulva: az esős körforgalomban elkezd maszatolni egy lendületesebb kanyarodásnál, ahol egyébként nem szoktam csúszni-mászni.

Menet közben

A testtartás egész egyenes, és a lábtartó is tűrhető hosszú távon, ez kényelmessé teszi, bár az ülés lehetne egy hajszállal puhább.  A járása kissé keményke nekem, de utassal már jobb, bár annak is kijár a seggrepacsi néha. Jó minőségű aszfalton istenkirály a futóműve. A kellemesen kemény futóművénél csak a hagyományos magyar minőségű utak rázós részei teszik kellemetlenné a dolgot.

Nagyobb sebességnél 170 körül a futómű normálisan viselkedik, sehol egy zavaró rezgés, vibrálás, szépen halad előre a guriga. Néha úgy érzem a 70 kilóm kevés tesztelni ezeket a vasakat, vagy kéne szólnom, hogy tekergessék a súlyomhoz… Nagyságához viszonyítva egészen kellemesen és meglepően könnyen forgolódik, nincs szükség taszajtásra.

alt

A szűk kanyarokat szereti kicsi és nagyobb sebességgel is, fordulékony és lendületes. Alacsonyabb tartományokban barátságosan szelíd, aztán megjönnek a pacik és csak kapaszkodhat a fülébe a pilóta. A mindennapi tologatós, parkolós feladatok viszont nehézkesek a súlya és súlypontja miatt. Egy magasabb és erősebb testalkatú fickónak viszont ez biztosan nem jelent gondot.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A súlypontja ráülve kellemesen a gyomrod magasságába kerül.  Az utassal felkúszik hátra a derekad mögé a súlypont, pláne akkor, ha az utas 15-20 kiló plusszal rendelkezik a pilótához képest. Az utas térde a derekadat szorítja, és különösebben nincs nyafogás hátulról, jól érezte magát.

Szociális tapasztalatok:

  • a sportmotorosok sárgán villogó tekintete jelezte a vas jótékony renoméját,
  • az elhaladó motor  után forduló kiscsajok sokatmondóak
  • a túrázásra alkalmassá tett dobozokkal vonzóvá teszik a barátnővel rendelkező sportomotorosok számára is. Anya pakolhat ezerrel.
  • a kívülállók megcsodálták a nagy fekete sportmotort.

Sporttúra motor, világgámenőknek ajánlva, akik szeretnek gyorsan menni, akár utassal is, hegyekbe is.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x