fbpx

Az agancsos anyahajó – Kawasaki Z1000SX 2012 Teszt

altRucit kapott a Z ezres, és egész jófajtát, igazán szépet! De azért én elkereszteltem agancsos anyahajónak, mert nekem minden motor valamiféle élőlény, és be kell azonosítsam.

 

Azért agancsos, mert van egy fura formájú plexije, ami engem a jávorszarvas agancsára emlékeztet: megvan a széles lap meg a nyúlvány ahogy kilóg, és oldalt a beugrók, mintha lapátos agancsa lenne a jószágnak. Az én közepes méretemhez ez kissé bosszantóan fejrázósra sikeredett, bár hogy 110 km/óra körül jön ez pont elő, és aztán újból kisimul 135 körül, azért valamit javít a helyzeten.

{loadposition cikkreklam}

Meg valamennyire el is lehet ugyan bújni, de most minek lefeküdni 110-nél… Ez pont az a nézelődős tempó, ami egy csoportos túrázásnál azért tartósan már zavaró, szóval a plexin azt a két oldalsó behasítást pont annak a fejébe hasítanám bele, amelyik kitalálta. Az még megbocsátható lenne ha nem lenne szép, de praktikusan működne, de ez egyik se.

Anyahajónak meg azért anyahajó, mert kábé olyan hőteljesítményt fűt rá a lábadra, mintha egy anyahajó reaktorán ülnél. Szóval a kopoltyúi alól lábra vezetett hőleadás télen biztos nagyon jó, de mivel ez egy sportmotor, bőrruhában nyáron ez döglesztő. Városon átmenni  meg kész katasztrófa, mert ha a motor saját hűtése is bekapcsol, akkor aztán a finn szauna kutyafüle ahhoz képest, amit a vas előad.

Még több kép a galériában!Amíg nem hűti magát, csak szimplán csorog a lé a lábadon, elcsónakázol csöndesen a csizmádban, de amikor beindul a hűtés a kazán alatt, akkor első pillanatban leperzselődik a szőr a sípcsontodról, majd  elkezd gyöngyözni a térded, majd a hátad, végül az agyvized is elkezd bugyogni és a hátadon végigcsorgó izzadtság csöndesen csordogál befelé a nadrágodba…

Elég fázós típus vagyok, és büszkén hordtam a még aligbeleizzadt bukósisakom, hát eddig tartott, az anyahajó elintézte 😀 Mehetek mosni bukóbélést. 

NaNa

Motoros újságírói pályafutását 1995-ben kezdte gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgázott a JATE Budapest Média Intézetében Kommunikáció és PR szakon, diplomamunkáját a Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök címmel írta. 2006-ban alapította meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook Hozzászólások