KiemeltMotorokMotortesztek

Az agancsos anyahajó – Kawasaki Z1000SX 2012 Teszt

altRucit kapott a Z ezres, és egész jófajtát, igazán szépet! De azért én elkereszteltem agancsos anyahajónak, mert nekem minden motor valamiféle élőlény, és be kell azonosítsam.

Azért agancsos, mert van egy fura formájú plexije a Kawasaki Z1000SX-nek, ami engem a jávorszarvas agancsára emlékeztet: megvan a széles lap meg a nyúlvány ahogy kilóg, és oldalt a beugrók, mintha lapátos agancsa lenne a jószágnak. Az én közepes méretemhez ez kissé bosszantóan fejrázósra sikeredett, bár hogy 110 km/óra körül jön ez pont elő, és aztán újból kisimul 135 körül, azért valamit javít a helyzeten.

Meg valamennyire el is lehet ugyan bújni, de most minek lefeküdni 110-nél… Ez pont az a nézelődős tempó, ami egy csoportos túrázásnál azért tartósan már zavaró, szóval a plexin azt a két oldalsó behasítást pont annak a fejébe hasítanám bele, amelyik kitalálta. Az még megbocsátható lenne ha nem lenne szép, de praktikusan működne, de ez egyik se.

Anyahajónak meg azért anyahajó, mert kábé olyan hőteljesítményt fűt rá a lábadra, mintha egy anyahajó reaktorán ülnél. Szóval a kopoltyúi alól lábra vezetett hőleadás télen biztos nagyon jó, de mivel ez egy sportmotor, bőrruhában nyáron ez döglesztő. Városon átmenni  meg kész katasztrófa, mert ha a motor saját hűtése is bekapcsol, akkor aztán a finn szauna kutyafüle ahhoz képest, amit a vas előad.

Még több kép a galériában a Kawasaki Z1000SX-ről

Amíg nem hűti magát, csak szimplán csorog a lé a lábadon, elcsónakázol csöndesen a csizmádban, de amikor beindul a hűtés a kazán alatt, akkor első pillanatban leperzselődik a szőr a sípcsontodról, majd  elkezd gyöngyözni a térded, majd a hátad, végül az agyvized is elkezd bugyogni és a hátadon végigcsorgó izzadtság csöndesen csordogál befelé a nadrágodba…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

alt

Elég fázós típus vagyok, és büszkén hordtam a még aligbeleizzadt bukósisakom, hát eddig tartott, az anyahajó elintézte :D. Mehetek mosni bukóbélést.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Mina

Fotós, fényzsonglőr és a Csajokamotoron.hu tesztpilótája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük