EseményekMotorverseny

Az 5 legsikeresebb motokrossz versenyző nő

Vicki Golden by Gerald GeronimoÖsszesen hány motokrossz versnyző nőt ismersz? Azt is tudod, milyen eredményeket értek el? Nos, ebből a cikkből megismerheted az öt legsikeresebb nőt az amerikai motokrossz versenyzők közül.

Az első női motokrossz versenyt 1924-ben rendezték meg az Egyesült Államokban. Persze azóta rengeteget fejlődött már ez a sportág is, és olyan hatalmas eseményeken mérhetik össze tudásukat a hölgyek, mint az X Games (a legnagyobb extrém sport sorozat az egyesült államokban), az Endurocross sorozat, Loretta Lynn’s (a híres country énekesnő korábbi tanyáján szervezett amatőr bajnokság), és a WMX (motokrossz világbajnokság), ahol a nők szintén bemutathatják tudásukat.

A legsikeresebb motokrossz versenyző nők

1. Ashley Fiolek

Ashley Fiolek by Gerald Geronimo
Kép Gerald Geronimo, Flickr

Az 1990-es születésű amerikai Ashley Fiolek, aki már 6 évesen motorozott, az egyik legtehetségesebb hölgy, ha a motokrossz versenyzésről van szó. Annak ellenére, hogy egyedülálló módon siketen versenyzett, a szakágra való befolyása rendkívüli módon érezhető volt.

2006-ban, miközben 16 évesen a Supermini sorozatban indult, Ashely kishíján megnyerte a női profi kategóriát a Loretta Lynn pályán. 2009-ben pedig ez a tehetséges hölgy szerződést írt alá a Hondával, így gyakorlatilag ő lett az első gyári motokrossz versenyző nő. 5 éves karrierje alatt Asley négyszer nyerte meg a motokrossz világbajnokságot 2008-ban, 2009-ben, 2011-ben és 20012-ben 61-es, majd 1-es rajtszámmal versenyezve.

2. Tarah Gieger

Tarah Gieger by Gerald Geronimo
Kép Gerald Geronimo, Flickr

A puerto ricoi születésű Tarah 1985-ben látta meg a napvilágot. 10 éves volt, mikor először motorkerékpárra ült, és 2003-ban már profi szinten versenyzett. 2004-től sorban nyerte az amerikai nemzeti bajnokságokat a nők között, és 2008-ban ő nyerte az első nők számára meghirdetett superkrossz versenyt a XIV. X-Games versenyen.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezután is sorban nyerte az érmeket, jelenleg azon fáradozik, hogy az endurokrossz sorozatban illetve az X Games játékokon is jó eredményt érjen el.

3. Vicki Golden

Vicki Golden 1992-ben született, és gyakorlatilag ő volt az első nő, akit profi licenccel díjaztak, miután részt vett a férfi versenyzők számára meghirdetett Arénacross sorozaton. Ugyancsak ő volt az a hölgy, aki megnyerte az utolsó három női Moto-X és X Games versenyeket. Vikcinek nem volt kérdés, hogy melyik sportágat válassza, mikor 7 évesen motorra ült édesapja és bátyja nyomdokaiban. Jelenleg azon dolgozik, hogy ő lehessen az első nő, aki kvalifikálja magát a Superkrossz versenyre is.

4. Jessica Patterson

Az 1983-as születésű Jessica Patterson annak ellenére is tartja a valaha volt leghosszabb motorversenyzői karrierrel rendelkező nő címét, hogy már visszavonult a versenyzéstől. Jessica is 7 évesen kezdett motorozni, és 12 volt, amikor az első amerikai amatőr bajnokságban versenyzőként elindult. Később összesen 7 nemzeti bajnokságot nyert meg és számos más versenyről is értékes díjakkal tért haza.

5. Mercedes Gonzalez

A dél-kaliforniai születésű Mercedes Gonzalez talán a legtehetségesebb nő a motokrossz történetében. A ’90-es évek közepén kezdte a versenyzést, és számos díjat tudhat magának, és nem csak a női versenyeken. Karierje alatt végig a Kawasaki színeiben versenyzett, kilencszer nyerte meg az amerikai nemzeti bajnokságot, és ötször a Loretta Lynn bajnokságot. Férje, Derek Natvig szintén sikeres motokrossz versenyző volt, így Amerika leggyorsabb házaspárjának tekintik őket motokrossz berkekben.

Következtetés

Ha jól figyeltél a fent leírtakra, észrevehetted, hogy annak ellenére, hogy a motokrossz – ahogy a motorozás más fajtái is – elsősorban a férfiak sportja, van néhány nő, akik igen sikeresen veszik fel a versenyt az erősebbik nemmel. Ráadásul szerencsére nem csak Amerikában, hanem Magyarországon is vannak tehetséges és sikeres motokrossz versenyző nők. Legközelebb őket is bemutatjuk.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük