Hírek

Autót vezet a Vak Motoros

karvai sandorKarvai Sándor ezúttal a Nógrád megyei Salgótarjánban bizonyítja rátermettségét, az idén is megrendezésre kerülő Közlekedésbiztonsági és Esélyegyenlőségi Nap meghívott résztvevőjeként.

 

A születése óta vak Karvai Sándor 2010-ben határozta el, hogy kétkerekűre pattan. A terv pedig az volt, hogy egy teljes kört megy majd a Hungaroringen. A felkészülés egy évig tartott, de végül 2011. augusztus 27-én megszületett a magyar rekord, amikor egy teljes kört ment a Hungaroringen motorral önállóan úgy, hogy az irányra vonatkozó utasításokat headseten – az őt szintén motorral kísérő – Borsi Gergő ötszörös magyar ralibajnoktól kapta.

Sanyinak egyszerre kellett figyelnie Gergő utasításaira, az egyensúlyra, és az útvonalra. Bár akadtak technikai problémák, és az időjárás sem kedvezett teljesen a párosnak, mégis elmondhatjuk, sikerült a világon egyedülálló és rendkívüli teljesítményt elérniük.

A Vak Motoros egy Honda CBR600F típusú motorkerékpárral vette az akadályokat. Egyes szakaszokon 35,4 km/ óra sebességre is sikerült felgyorsulnia, bár elmondása szerint az útvonal teljesítésére figyelt jobban, mint a gyorsaságra. Összesen 4,4 km-es távot tett meg.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az eseményt Sebestyén István, a Magyarországi Rekordok Regisztrátora végigkísérte, és hitelesítette. A rekordért járó aranyoklevelet még a helyszínen átadta a két motorosnak.

Sanyi azóta többször is bizonyította rátermettségét. Bár rekordjait a Guinness Rekordok könyvébe hivatalosan még nem jegyezték be, több magyar rekordot is magáénak mondhat.

Most szombaton, 2014.05.10-én 10:00 órai kezdettel Salgótarjánban Sándort autóvezetés közben ismét Borsi Gergő autóversenyző irányítja majd, egy forgalomtól elzárt, közel 100 méteres útszakaszon, bemutatás céljából. A rendezvény fő célja a balesetek és az áldozattá válás megelőzésére történő figyelemfelhívás.

Gergő és Sanyi nem csak azt bizonyítja be nekünk ismét, hogy nincs lehetetlen, hanem azt is, hogy bizalommal és összefogással képességeink határtalanná válhatnak.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük