CsajokMotoros csajok

Anyu, a benzintyúk

anyu a benzintyuk 02Egy szombati napon bepakoltam a motorom dobozába egy plusz sisakot, kesztyűt, és váratlanul beállítottam a vidéki házba, és nekiszegeztem azt a mondatot, mely egy korábbi írásom címeként már szerepelt a CSAM oldalain: „– Motorozni fogsz! Jó lesz!” A reakció nem volt túl lelkes. Jöttek a kifogások. –„ De mit vegyek fel? Szorít az a sisak, meg nehéz is. Hogyan szállok majd fel? És ha elesünk? Szájára vesz a falu. Jajj, meg kell mérnem a vérnyomásom!”

Kánikula volt, így én sem öltöztem be nagyon. Erről senki ne vegyen példát. Ha 20 km/órával cammog valaki, akkor is érheti baleset, és a védőcuccokat nem szabad otthon hagyni. Most Anyut sem bugyoláltam be. Reménykedtem abban, hogy nem lesz semmi probléma, és a szokásosnál is óvatosabban vezettem.

Már előre átgondoltam mindent, így nem kellett improvizálni. Az Electra Glide-ra felszállni nem olyan egyszerű, mint egy V-Rod-ra. Ez okozta a legnagyobb fejtörést. Akkor ezt most hogyan? Azt a módszert teljesen ki kellett zárnom, hogy én felülök a motorra, Anyu pedig az utaslábtartóra állva, átlibbenti jobb lábát az ülés felett és felül mögém. 72 éves kora ellenére nincsenek ízületi fájdalmai, de azért nem úgy hajlanak a végtagjai, a dereka, mint egy 20 éves lánykának. Más módszert kellett alkalmazni.

Csináltunk egy felszállás, leszállás főpróbát. A motor oldaltámaszon. Anyu felül a segítségemmel a vezetőülésbe, majd a lábtartók segítségével feltuszkolja magát az utasülésre, mely magasabban van. Ezután én felülök a helyemre, és goooo!!!! A próba után egy kis szusszanás, és már mehettünk is. A faluban jól meg is bámultak minket. Kíváncsi leszek, majd milyen pletykák kapnak szárnyra, a Margitkáról, aki tolószék és járókeret helyett Harley-ra pattan, és így mutat fityiszt az öregségnek.

Ha már valaki vitt olyan utast, aki fél, nem tud együtt dőlni kanyarban a vezetővel, így okozva kellemetlenséget, az tudja, hogy ez elég nagy kockázati faktor. Ilyen gond nem volt. Anyu igazi őstehetség. Nem hiába a benzinvérű család. Elhagytuk a falut, és meg sem álltunk a következő településig. Red Hot Chili Peppers-t hallgattunk, és szolidan, olyan 100 km/óra körül pöfögtünk a napfényben a mezőket kettészelő országúton.

Mikor visszaértünk, és a leszállás is sikeresen megtörtént, azért elhangzott Anyu szájából, az, hogy: „- Huhh! Ezt megúsztuk!” Én is fellélegeztem, mert azért a felelősség rajtam volt, és nem bocsátottam volna meg magamnak, ha Anyunak baja történik. A kezdeti izgalmakat leszámítva a kaland pompásan sikerült, és mindketten gazdagabbak lettünk egy életre szóló élménnyel. Anyu megtapasztalhatta picit azt, hogy mit élek át én motorozáskor, hogy milyen szabadon hasítani a szelet, érezni azt, hogy nem állít meg semmi. Számomra pedig az volt öröm, hogy egy kicsit viszonozni tudtam a sok-sok kellemes élményt, amit a szüleimtől életem során kaptam, bár kicsit más formában.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha te is szeretnéd megajándékozni egy kedves családtagodat, rokonodat egy ilyen élménnyel, ne sokat habozz. Az idő elszáll, és csak bánni fogod, hogy nem tetted meg. Persze, ha valaki nagyon ellenkezik, nem kell erőltetni, de ha van benne némi hajlandóság arra, hogy veled tartson, akkor használd ki az alkalmat és bátorítsd. Találd ki, hogy a legjobb neki, gondolj át minden részletet, és valósítsd meg. Idősebbeknél nagy körültekintéssel, türelemmel járj el, de ha csak a szomszéd kiscsajt viszed a fagyizóig, akkor se légy könnyelmű. Egy első motorozással, ami rosszul sikerül, egy életre el lehet valakit riasztani a dologtól.

Olyan sok cikk készült külföldi, leginkább amerikai, már idős korú hölgyekről, akiket valamilyen jeles alkalomból megmotoroztattak, vagy épp még maguk is motoroznak, hogy épp itt az ideje, hogy Magyarország nagymamái – és persze nagypapái is – nyeregbe pattanjanak, vagy legalábbis az utasülésre. Ha ezzel te is egyetértesz, cselekedj! Csak óvatosan!

anyu a benzintyuk 02anyu a benzintyuk 02

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük