EseményekHírekMotorverseny

Ana Carrasco már majdnem teljesen felépült a baleset után

Ana Carrasco gerincműtétMivel Ana Carrasco gyógyulása a vártnál gyorsabban halad, január 12-én a Murcian Kawasaki Provec World Supersport 300 pilótáját ismét megoperálták, hogy eltávolítsák a beépített rögzítéseket és tartó rudakat, amelyeket a gyógyulás felgyorsítása érdekében használtak.

A tervezettnél néhány hónappal korábban történt a műtét, tekintettel Ana csigolyasérülésének gyors javulására, Dr. Ubierna és Dr. Cáceres Anával együtt úgy döntöttek, hogy eltávolítják a lemezeket. Ha a közeljövőben betervezett CT-vizsgálat megerősíti a törés elégséges gyógyulását, és miután a műtéti seb is meggyógyult, Ana heteken belül visszatérhet normális fizikai aktivitásához, és kevesebb, mint egy hónap múlva újra motorra ülhet.

Ha továbbra is ilyen gyorsan javul a spanyol versenyző állapota, tökéletes fizikai állapotban kezdheti majd április végén a 2021-es versenyszezont.

“Nagyon örülök, mert a műtét minden orvos szerint jól sikerült. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az elmúlt hónapokban nyújtott támogatásáért, különösen Albertnek, az orvosi koordinátorunknak, Santinak, a fizikai edzőmnek, és Joan Taonak a csontkovácsomnak azért a sok-sok óráért, amit az egészségemnek szenteltek. Természetesen köszönet illeti Dr. Ubierna és Dr. Cáceres jó munkáját is. Már alig várom, hogy visszaülhessek a 400-as Ninja-ra; szellemileg és fizikailag is 100%-ban készen állunk mire a szezon elkezdődik.” – mondta Ana.

“Tegnap, január 12-én, kedden műtétet hajtottunk végre a szeptember 15-én behelyezett titán implantátum eltávolítására. Úgy döntöttünk, hogy elvégezzük a műtétet, mert a CT vizsgálatnak köszönhetően megfigyelhettük, hogy a sérülés megszilárdult, ezért liofilizált csontot helyezünk a csavarok lyukaiba a csont regenerációjának felgyorsítása érdekében.

Ana Carrasco gerincműtétA műtét jól és terv szerint ment; a jövő héten CT-vizsgálatot hajtunk végre ismét, hogy megbizonyosodjunk az előrehaladásról. Ha minden rendben megy, akkor Ana két hét múlva már újra edzhet, miután a seb meggyógyult, és további két hét múlva visszatérhet motorozáshoz is.” – tette hozzá Dr. Cáceres és Dr. Ubierna.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Fantasztikus hírek érkeztek a kórházból és az ICATME csapatától, Ana néhány hét múlva újra “csapathat”. Innen a Kawasaki Provec csapattól szeretnénk kiemelni Ana professzionalizmusát, mivel rengeteget dolgozott a fizikai állapotán annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben felgyorsítsa gyógyulását. A projekt szempontjából nem álltunk meg.

Ana Carrasco gerincműtétMinden készen áll a 2021-es szezonra, minden szponzorunk megerősítette Ana projektjének támogatását, még a jelenlegi gazdasági bizonytalanság és Ana sérülése esetén is. Valójában több új társaság is csatlakozott a 2021-es kihíváshoz, így ezer köszönet mindenkinek, több mint készen állunk a szezon első versenyére április végén.” – lelkendezett Carla Grau, a Kawasaki Provec WorldSPP300 csapatmenedzsere.

Szuper hírek, úgyhogy alig várjuk, hogy Ana ismét tökéletes egészségi állapotban állhasson rajthoz áprilisban az első versenyen. Ha lemaradtál róla, hogy mi történt vele, olvasd el ezt a cikket.

Forrás: Lulop.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük