CsajokEseményekHírekMotorverseny

Ana Carrasco elbúcsúzik a Kawasakitól

Ana Carrasco SSp300 világbajnok 2018

A Moto 3 új kihívások és motivációk előtt nyitja meg az ajtót. Biztosak vagyunk benne, hogy visszanyeri azt a győzelmi hajrát, amit már sokszor megmutatott. A Kawasaki család minden tagja nevében minden jót kívánunk Anának, és reméljük, hogy továbbra is történelmet írhat, motiválva a nőket, és megmutatva, hogy ugyanolyan lehetőségeket érdemelnek az életben, mint a férfiak.”

Guim Roda megjegyzéseihez csatlakozva Steve Guttridge (Race Planning Manager, Kawasaki Motors Europe) elmondta:

“Ana nem csak a Kawasaki zászlaját tűzte ki a kemény, férfiak által dominált World Superport 300 versenyarénában, hanem általában a nők pozitív megítélését is a motorkerékpársportban. Ana a legmagasabb mércét állította fel, és példamutató sportoló, akit minden más motorosnak érdemes követnie. Sok sikert kívánunk neki az új törekvéseihez, még ha ez szomorúsággal is jár, amiért elhagyja a Kawasaki családot. Sok szerencsét Ana és köszönjük mindazt, amit elértél a karriered során velünk a Kawasaki Ninja400-on.”

Végül pedig magától Anától:

“A versenyzés kemény dolog, nem csak a pályán, ahol az emberek látnak, hanem az ilyen pillanatokban is, amikor nehéz döntéseket kell hoznod. Az én ambícióm mindig az, hogy versenyzőként fejlődjek, hogy új célokat tűzzek ki magam elé, amelyeket mások lehetetlennek tartanak, és hogy elérjem őket.

Amikor a szüleim megvették az első minimotoromat, majd elkezdtem versenyezni, természetesen az volt az álmom, mint minden versenyzőnek, hogy “egy nap világbajnok akarok lenni”. Ezt 2018-ban elértem, és még ma is varázslatos ez az érzés; de aki ért a versenyzéshez, az tudja, hogy minden versenyzőnek hajtania kell, ambiciózusnak kell lennie, és újra és újra próbára kell tennie magát.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ez a lehetőség, hogy a Moto3-ban versenyezhetek, logikus lépés, még ha érzelmileg nehéz is. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a Kawasakinál, akiknek köszönhetően valóban egy versenyzői család tagjának érezhettem magam, természetesen a boxutcai csapatomnak és a csapatok munkatársainak, akik a legjobb gépeket adták nekem, hogy versenyezhessek, valamint a Provecnek, akik egy olyan profi környezetet teremtettek, ami egyszerűen hihetetlen volt.

30 éves a Kawasaki Ninja sorozat

Végül külön köszönetet kell mondanom Eliseo Escámeznek, Alvar Garrigának, a Roda testvéreknek és a Provec csapat összes tagjának, akik mindig ott voltak mellettem baráti segítséggel és tanácsokkal, és igazán hittek bennem, és természetesen a szüleimnek, akik elindították ezt a csodálatos utat.

Köszönöm mindannyiótoknak, és remélem, megértitek, hogy mindannyian szerepet játszottatok abban, hogy azzá a versenyzővé és emberré váltam, aki vagyok. Remélem, hogy egy második világbajnoki címmel tudom meghálálni a kedvességeteket. Köszönöm nektek.”

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük